Zondag de dertiende.

Hoe is het allemaal mogelijk denk je wel eens.

De laatste weken alleen maar druk met de website bezig geweest.

Ieder moment dat het mogelijk was werd benut, om de giga hoeveelheid familiefoto’s (only for members). te verkleinen.

Ik had het allemaal mooi bedacht een onbeperkt webruimte gebruik,dus de familiefoto’s gingen onverkleind op de besloten website,onbeperkte ruimte toch? Dus niet!

Nadat de familieleden waren voorzien van een eigen wachtwoord, en een ieder zijn of haar weg gevonden had tot het album, kregen wij op een morgen een telefoontje van de Hoster, dat het technisch onmogelijk was om de website in januari te verhuizen naar een andere server.

Ik was namelijk ruim over de toegestaande GB’s heen, en met ruim bedoel ik meer dan 80 GB.

Het volgende was namelijk het geval. Nadat ik al een aantal maanden bezig was met mijn website (beperkt ruimte tot 10 GB). kreeg ik een mailtje van de Hoster met het volgende aanbod

Het team heeft in de zomer hard gewerkt aan een nieuw concept. Dit concept houdt in dat er een nieuw pakket wordt aangeboden met hetzelfde serviceniveau wat u van ons gewend bent, alleen dan met nog meer mogelijkheden mbt. De uitbreiding van uw website, dus geen grenzen meer aan uw gebruikersbenodigdheden. Dit pakket (het onbeperkt pakket) kunnen wij aanbieden voor een meerprijs van 16 euro excl BTW en deze hele maand september kan uw website gratis worden omgezet naar dit pakket. Heeft u interesse in deze actie laat ons dit dan z.s.m. weten.

Bij het bovenstaande mailtje zat nog een link naar de website van de Hoster, en daar kon je het pakket bekijken. En ja dat hebben wij natuurlijk nagelaten. En zo kon het gebeuren dat de Hoster mij er via de onfortuinlijke manlief erop wees,dat de afkorting FUB tussen haakjes achter de optie Onbeperkte Webruimte(wat in mijn geval een giga overschrijding van het aantal webruimte betekende).

Ze hadden er tot dan toe niet echt problemen gehad, maar in verband met een aanstaande verhuizing naar een andere server waren ze toch bang dat dat uiteindelijk niet goed zou gaan komen. Dus er zat niets anders op dan de boel te verkleinen.

Ik had nog een paar weken tijd dus het verstand op nul, en de blik op oneindig. Een monnikenwerk. Maar uiteindelijk de deadline gehaald.

Zaterdag 12 januari zou het hele handeltje verhuizen naar een andere server, vanaf 18.00 uur tot aan het moment kon ik even niet meer werken aan de site.

Best wel lekker een avondje detectives kijken.

Zondag 13 januari kwam het volgende mailtje binnen, De migratie van uw site klinkertjes.nu is mislukt. Wij gebruiken daar een migratie tool voor en blijkbaar kan die maar max 50 databases mee krijgen u heeft er 54. Zitten daar toevallig databases bij die u niet gebruikt? Want als we op die 50 komen kan het wel.

Nog nooit mee bezig gehouden natuurlijk, maar goed je leert wat dat betreft weer het 1 en andere bij. Want het blijkt dus dat als je oude applikaties weggooit er toch nog een bestandje in je database achterblijft.

Maar goed een uurtje werk, en die klus was geklaard.

Ondertussen was de website van manlief al wel verhuisd. Zonder problemen gelukkig.

Alles natuurlijk wel weer anders in het gebruik. Dat word weer even wennen ben ik bang.

Vanavond gaan ze opnieuw een poging wagen om mijn website te verhuizen.

Ondertussen stapelen de zorgen zich op niet om de website, maar om Kitty onze oude kattendame.

Ze heeft geen trek meer in eten. Al maanden zie je haar langzaam aftakelen, maar opeens gaat het wel heel hard. Ze moet nu steeds op de kattenbak geholpen worden, en eten en drinken moet haar aangeboden worden.

Maar nu heeft ze opeens geen trek meer. Ik ben bang dat zondag de dertiende nog een staartje gaat krijgen.

(Dit bericht is gisteren al geschreven}