Zeldzaam !

Algemeen, vrij algemeen en zeldzaam.

Dat zijn de termen die gebruikt worden in het wereldje van natuur liefhebbers, waar ook ik mij graag in begeef.

Altijd weer leuk als je in de natuur iets zeldzaams tegenkomt, je hoopt er stiekem ook wel een beetje op, dat je iets tegenkomt wat niet alledaags is.

Maar wat was ik( waren we) achteraf blij dat we van het volgende helemaal niet bewust waren.

Vanmorgen gingen Geert en ik geheel onbevangen naar het ziekenhuis ter controle bij de KNO exact een week na de operatie aan de stembanden bij Geert.

Na even in de wachtkamer te hebben gezeten werd Geert via de intercom verzocht om zich te begeven naar kamer 6. Daar werden we begroet door de KNO arts die gelijk met de deur in huis viel ,dat hij goede berichten had, want het ding bleek goedaardig.

Nog nooit was hij in zijn loopbaan dit soort (Masson)tumor(tje)tegengekomen, dus hij had hem ook gelijk aangemeld voor de landelijke pathologen bespreking of zoiets dergelijks.

De operatie op zich was ook al zeer bijzonder geweest, want hij had er maar moeilijk bij kunnen komen, zo moeilijk dat hij tijdens de operatie andere apparatuur moest laten komen.

Dus gezien het verloop van de operatie was het dan ook niet zo verwonderlijk dat Geert aangaf dat het allemaal nog wat verdikt en raar gevoelig aanvoelde.

Het advies was dan ook geef het 5 weken de tijd.

Met een uitdraai van het Pathologisch verslag,en het advies om direct contact op te nemen bij verandering van de stem namen we weer afscheid van de KNO arts.

Langzaam begon bij ons het besef door te dringen.

Wat kan het dan toch heerlijk zijn dat je je al die tijd in het land van de onwetenden hebt bevonden.

Helaas klopt het verhaal van Geert nu niet meer, dat hij zich kan scharen onder beroemdheden met zijn poliep, nee hij is, (gelukkig)was de eigenaar van een zeldzaam tumortje die hard op weg is, naar in ieder geval, landelijke bekendheid.