Ze bestaan nog !

Opeens belandde het kabinet deze week in een crisis.

Marijke Linthorst, Adri Duivesteijn en Guusje ter Horst 3 PvdA senatoren, die geheel onverwachts tegen de zorgwet van minister Schippers stemden waren de aanleiding

Het eerste wat ik dacht, gelukkig deze wet gaat niet zonder slag of stoot door de Eerste Kamer heen, en gelukkig het dualisme bestaat nog.

Omdat wij zelf in onze vrienden en familiekring redelijk veel mensen hebben die in de zorg werken, hoorden wij ineens de kreet “Guusje for President” voorbij komen.

Vannacht het kamerdebat gevolgd tot aan de schorsing, en toen toch maar besloten om het bed op te zoeken, want het werd wel erg laat.

Vanmorgen op het nieuws gaat het over het Interview met Adri Duivesteijn in de Volkskrant van vandaag, over de diepe onzekerheid van de patiënt, en zijn reden om tegen te stemmen.

Op zo’n moment denk je, hadden wij die Volkskrant maar, en dan totaal onverwachts kom ik er even later achter, dat die bewuste krant bij ons op de mat ligt

Een tijd terug moesten wij noodgedwongen onze krant de deur uitdoen, en dat deelde ik zo terloops mee in een gesprek.dat ik had, met een persoon die ik hier niet met naam wil noemen.

“Wij hebben nog een bon liggen, wij mogen iemand de krant cadeau doen” was daarop de mededeling.

En zo kon het dus gebeuren dat uitgerekend vanmorgen de Volkskrant bij ons op de mat lag.

Nogmaals bedankt mensen dat jullie aan ons gedacht hebben.

Eigenlijk hoef ik het verhaal van Adri Duivesteijn niet eens te lezen, want de kop boven het artikel was voor mij al veelzeggend, en heel herkenbaar..

Deze week nog heeft die mogelijkheid voor vrije artsenkeuze er voor gezorgd dat iemand in onze directe omgeving weer met hoop naar de toekomst kan kijken, ook al is er nog een lange weg te gaan.

En Ik ben er trots op dat de 3 PvdA senatoren deze wet geheel onafhankelijk hebben beoordeeld, daarvoor zitten ze namelijk ook in die Eerste Kamer ook al zal die beslissing voor hun ook niet mee gevallen zijn, wetende wat ze allemaal over zich heen zouden krijgen.

Eigenlijk heb ik aan deze week wel een goed gevoel overgehouden ze bestaan nog steeds de onafhankelijke geesten binnen de Partij vd Arbeid.

En laat het a.u.b niet zover komen als in het onderstaande filmpje


( https://anneliesnatuurlijk.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )