Vijf jaar geleden

Vandaag 29 januari is het 5 jaar geleden dat wij voor de laatste keer de verjaardag van mijn schoonvader vierden, maar dat wisten we toen nog niet.dat het de laatste keer zou zijn, ook al hielden we er toch al een beetje rekening mee.

Het was een bijzondere dag 29 januari 2010, want mijn schoonvader werd 85, en dat werd een dag later nog eens uitgebreid gevierd bij Johan in de Korenmolen met familie en vrienden.

Mijn schoonvader die toen al dementerend was, genoot met volle teugen. Iedereen weer eens bij elkaar, dat was het mooiste wat er was, en natuurlijk niet geheel onbelangrijk, het warm en koud buffet.

Later dat jaar, in september, waren we weer bij de Korenmolen, maar toen zonder mijn schoonvader. Mijn schoonvader was namelijk dat jaar op 3 september overleden. Na de crematieplechtigheid van mijn schoonvader, was er een samenzijn van ongeveer het zelfde gezelschap dat ook op mijn schoonvaders verjaardag was geweest. Nu geen warm en koud buffet, maar soep en broodjes,

Vorig jaar op 29 januari, waren we met een klein gezelschap bij het crematorium, om de laatste wens van mijn schoonmoeder te vervullen, namelijk haar as te verstrooien op de zelfde plek waar ook de as van mijn schoonvader verstrooid was.

Vandaag zou mijn schoonvader 90 jaar zijn geworden, en als hij nog had geleefd, dan hadden we dit weekend weer bij Johan in de Korenmolen gezeten, waarschijnlijk niet in het zelfde zaaltje ivm een verbouwing,,maar hoe dan ook we hadden zijn verjaardag bij Johan in de Korenmolen in Eerbeek gevierd, met als slot een feestelijk koud buffet.