Vanaf Apeldoorn via Deventer naar Nunspeet.

Vandaag moest manlief al bijtijds bloedprikken in het ziekenhuis in Apeldoorn. Gelukkig ging dat allemaal zonder problemen.

Daarna ging het richting de Velduilen in de buurt van Deventer, waar helaas niet erg veel te zien was. Het regende ook behoorlijk op dat moment, en dat was ws de oorzaak dat de Velduilen het lieten afweten.

Maar volgens de weerapp zou het met een half uurtje droog worden, en daarom besloten we daar gewoon te blijven wachten, in de hoop dat het droog zou worden, en de Velduilen de jacht zouden inzetten.

En zoals we hadden gehoopt, gebeurde ook, rond 11.30u lieten de Velduilen zich zien aan beide kanten van de weg. 1 Velduil was volop aan het jagen , en de andere kwam tot onze grote verbazing op een tak in het gras voor onze neus zitten.

De Velduil keek ons recht in de ogen aan, het was of hij of zij dwars door ons heen keek, met die prachtige doordringende gele ogen. We werden er bijna een beetje verlegen van.

Op een gegeven moment vond de Velduil het genoeg, en begon hij of zij met de jacht, een paar seconden later was de Velduil verdwenen achter de dijk .

Daarna ging het door naar Nunspeet, waar al een aantal dagen een groepje Pestvogels zich bevonden. Bij aankomst waren er helaas geen Pestvogels te bekennen. Er liepen nog een paar mensen te zoeken naar de vogels, maar helaas de Pestvogels lieten zich niet zien. Maar geduld is zoals (bijna) altijd een schone zaak , want na een kwartier wachten , meende ik toch het geluid te horen van een Pestvogel . Even later ontdekte ik hem ook in een boom, maar helaas vloog hij weer weg. Na nog een minuut of 10 wachten, kwam er een groep vogels aangevlogen , die met z’n allen in een boompje gingen zitten, het waren maar liefst 10 Pestvogels.

Het was alweer een aantal jaren geleden (2017) dat ik Pestvogels had gezien (weken lang bij ons in de wijk in Eerbeek), dus ik was blij dat het groepje zich liet horen en zien.

Manlief kon vanaf de parkeerplaats, vanuit de auto met verrekijker, de groep gelukkig ook goed bekijken .

Wat een topdag vandaag !

 


( https://anneliesnatuurlijk.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )


( https://anneliesnatuurlijk.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )