Vakantie uitje in het ziekenhuis

Omdat ik mij al een hele tijd zo vermoeid voelde, en ik zonder aanwijsbare oorzaak was afgevallen,( in vergelijking met de laatste controle) besloot de huisarts mij door te sturen naar de internist .

Die kwam erachter (na bloedonderzoek) dat ik een behoorlijk ijzer (Ferritine), en een Kalium tekort had, en ook nog eens een hoge bloeddruk.

Het was voor hem in ieder geval een reden om te laten onderzoeken  of er een oorzaak voor gevonden kon worden net name in verband met het ijzertekort.

Gisteren in onze vakantie moest ik mij melden op de dagopname in het ziekenhuis voor een maag en darmonderzoek onder sedatie . De dag daarvoor was ik al begonnen met de schoonmaak van de darmen, dus het was lang leve de lol, maar niet heus.

Maar goed ik heb er weinig van gemerkt, alleen was het wel vervelend dat de arts die het onderzoek verrichte, mij vroeg of ik met de Plavix was gestopt een bepaalde bloedverdunner . Ik snapte er helemaal niets van, en ik probeerde haar duidelijk te maken dat ik geen Plavix slik, maar andere bloedverdunners, en dat ik daarmee een week voor het onderzoek was gestopt, en dat stond ook duidelijk in mijn gegevens. Maar zij bleef over de Plavix doorgaan, dat ik daarmee had moeten stoppen, en toen mompelde ze nog iets van , laten we maar beginnen dat is ze straks toch vergeten, en het volgende wat ik mijn herinnerde was een een krampende pijn in de buik, en een stem die mij geruststelde , om het nog heel even vol te houden, en dat het onderzoek bijna klaar was .

Daarna werd ik wakker, en zat manlief naast mij, en kreeg ik wat te eten . Het onderzoek liet gelukkig geen afwijkingen zien, wel waren er wat biopten genomen 9 november krijg ik daarvan de uitslag bij de internist.

Wordt vervolgd

Op de dagopname in het ziekenhuis