Vakantie Tennenbronn Zwarte Woud Duitsland – Schade alles ist vorbei

En toen was de dag aangebroken ook voor ons om te vertrekken.
We waren vroeg opgestaan, voor de laatste keer ontbijten nu met z’n tweetjes. Daarna Ulli uitlaten en nog even de prachtige omgeving flink in mij opnemen. Het was te kort geweest deze vakantie, we hadden nog zoveel willen doen, en willen zien. Maar helaas zitten er maar 24 uur in een dag . Wie weet krijgen we ooit nog eens de kans om er terug te keren. Maar 1 ding heb ik de laatste jaren geleerd, kijk niet te ver in de toekomst. Ik kreeg voor het laats nog een kans om een Eekhoorn op de foto te zetten, en toen was het weer terug naar het huisje om de laatste dingen in te pakken op te ruimen en de vuilnis weg te brengen.
ik gaf aan dat ik die zak met vuilnis wel wilde wegbrengen, hij was toch niet zo zwaar, en het was maar een klein stukje lopen naar de containers aan de rand van het bos. En toen ik daar vlakbij was, kwam de Ree uit het bos lopen. Ze liep op haar dooie gemak een tuin in en begon te eten van de struiken, even daarna was ze uit mij gezichtsveld verdwenen.
Na de boel te hebben afgesloten, was het de sleutels en het linnengoed inleveren, en toen was het ….adieu auf wiedersehen ook voor ons.
We hadden geluk want het weer was nog aardig goed, en we besloten om de het eerste gedeelte weer binnendoor te gaan, we hadden per slot van rekening de tijd aan ons zelf.
We kwamen wederom op plekken waar we nog niet geweest waren.

Panoramablik in de buurt van Reichental Duitsland

Filmpje

In de buurt van Reichental maakten we een onze eerste stop, omdat er een soort van parkeerplaats was ge gecreëerd waar een geweldig uitzicht was .

Daarna gingen we weer verder, en we waanden ons heel even in Eerbeek, want in de plaats Gernsbach, kwamen we langs de papierfabrieken heen met onder andere Mayr Melnhof een papier fabriek die ook in Eerbeek staat.
We reden voor het eerst een stuk door Karlsruhe heen waar de begroeide lantaarns vooral opvielen, en toen was het op een gegeven moment weer tijd om de snelweg te pakken. En dan zie je langzaam de bergen verdwijnen, maar ook de blauwe lucht verdween. We reden op de bewolking af. ongeveer 50 km van de grens bij Venlo zaten we in gigantische wolkenbreuken.

Wolkbreuk

Sommige medeweggebruikers begonnen zulke gevaarlijke capriolen uit te halen, dat we besloten om de snelweg vroegtijdig te verlaten.

We hadden immers geen haast .
Het zat erop en we troosten ons met de gedachte, dat in Tennenbronn nu ook het weer slechter werd.
Vakantie 2015 , een vakantie die we niet snel zullen vergeten.

De laatste foto’s van Vakantie 2015