Vakantie Tennenbronn Zwarte Woud Duitsland – Het sprookjeskasteel

En dan loop je op de vroege morgen op een pad in het bos en , besef je ineens dat je geluk hebt gehad dat je daar op dat moment kunt lopen. Misschien dat het kwam door de prachtige sfeer die er op dat moment hing. Zonnestralen tussen de bomen door, die de bodem begroeiing proberen te raken.
Even verder als je weer terug bent in het park zie je een naaldboom die een beetje in de kerstsfeer lijkt te zijn, en even later ontdek je ook nog een rendiermosje.
En of dat nog niet genoeg was ontdekte ik opeens een groep van 9 Sijsjes in het gras. Sijsjes, die ik in Nederland, nog nooit in zomer had waargenomen, en voor mij een echter wintervogel is, en kreeg ik nog net de kans om een foto te maken, van een rare vogel.
We waren al weer dik over de helft van onze vakantieweek heen, och denk je dan, voor je het weet is het al weer kerst.
Maar de weersvoorspelling die woensdag was een hele andere, want het zou wederom een warme dag worden, en dat was al te merken ook want er waren al veel insecten aanwezig op de bloemen, waaronder een mooie wants die ik nog nooit gezien had, namelijk een Vruchtenschildwants

We hadden die woensdag plannen om naar een beroemd kasteel te gaan, namelijk Burg Hohenzollern bij Hechingen in de buurt, gelegen op de 855 meter hoge Zollernberg, waarvan je de live beelden ieder dag op de Webcam kunt zien.
Het was wederom een mooie rit ernaar toe. En ver van te voren zagen we het kasteel in de verte al liggen, omdat het zo hoog boven de omgeving uitkomt.
Echt een sprookjes kasteel, het kon zo door de tekenaars van Walt Disney gecreëerd zijn.
Bijna boven aangekomen konden we niet verder, en werden we gedirigeerd naar een grote parkeer plaats. waarvoor we een paar Euro moesten betalen. Op de parkeerplaats was een souvenirwinkel, en er waren gelukkig toiletten. Je had de keuze om de steile weg/trap naar boven te lopen/klimmen, maar je kon er ook voor kiezen om je met een pendelbus naar boven te vervoeren. En zo kon het gebeuren dat we met z’n allen inclusief hond in de bus, tegen betaling naar boven gingen. Het bleek nog een stukje naar boven te zijn, en behoorlijk stijl.
Bovengekomen zonder meer een indrukwekkend kasteel. De kleinzoons vonden het ook een hele belevenis, want kastelen, ridders, en draken kende ze natuurlijk al lang van de televisie.
Ze waren dan ook best wat teleur gesteld dat we van de ridders helemaal niet naar binnen mochten. Natuurlijk mochten we wel naar binnen, maar of de kleinzoons daar wat aan hadden, dat was de grote vraag. We moesten bovendien inclusief voor de kinderen entreegeld betalen, en Ulli mocht er niet naar binnen. We besloten om een stukje afdaling te doen via de trap en dan halverwege weer op de pendelbus te stappen.
Die afdaling was de moeite waard, want je had een paar prachtige uitzichten. De mensen die ons op de trap tegemoet kwamen en dus de hele klim vanaf de parkeer plaats gemaakt , hadden zonder uitzondering bijna medische hulp nodig, bestaande uit een fles zuurstof. Toen het gedeelte van de trap was afgelopen, en we halverwege de daling waren, besloten manlief en onze dochter met de kleinzoons de pendelbus te pakken. Mijn schoonzoon en ik gingen met Ulli naar beneden lopen. Het was zo steil dat we achterover moesten hangen, om niet te vallen. En steeds kwamen we weer mensen tegen die nog niet eens halverwege waren, maar die maar die de tong al op de schoenen haren hangen. Zelfs oudere mensen met stok en al kwamen ons tegemoet. Omdat het vrij stijl rechtstreeks naar beneden ging, waren wij nog eerder terug op de parkeerplaats dan de pendelbus die via een behoorlijke slingerweg met allemaal bochten naar beneden moest rijden. Het was ondertussen al dik boven de 30 graden, en we besloten om richting het huisje te gaan, en dan konden de kleinzoons nog mooi even in het zwembadje voordat het onweer zou losbarsten.

En dat onweer kwam aan het begin van de avond inderdaad met een schamper langs ons heen, en eerlijk gezegd de tijdelijke afkoeling door de wind was heerlijk. Maar na het avondeten konden we gewoon weer buiten zitten, en was het gewoon lekker warm. Ook die avond was het weer genieten van de nachtvlinders van wie ik, van een paar niet zeker weet of ik er wel een juiste naam opgeplakt heb..

Internationaal ruimtestation ISS 12-08-2015 (F1)

Filmpje

Ook het Internationaal ruimtestation ISS kwwam om 21.55u weer duidelijk zichtbaar over ons heen, wel geprobeerd daar een filmpje van te maken, helaas zie je alleen een bewegend licht.

En zo vloog er weer een dag voorbij, en zit ik tot op de dag vandaag met een foto van een hele rare vogel, die ik in een boom zag zitten in het park. Geen idee wat het voor een vogel is, die nog het meest op een (Vlaamse) Gaai lijkt met een vergroeide snavel, en misschien is dat ook het geval.

Hieronder staan enkele foto’s van de vijfde vakantiedag