Vakantie Tennenbronn Zwarte Woud Duitsland – De dag van vertrek

We vertrokken ongeveer op de tijd dat we hadden gepland, namelijk om 4.30u .
En het regende .
We zouden tot ongeveer Alzey in Duitsland de snelweg nemen, en daarna de rest van de reis binnen door gaan.
Toen we Nederland bij Venlo verlieten werd het al wat lichter, en nog belangrijker het werd droger, en warmer.
Om 15.00u hadden we al 32 graden op de thermometer staan.
Onze oudste dochter en haar gezin zouden veel later dan ons aan de reis beginnen, en zij waren van plan om alleen maar de snelweg te nemen.
Maar wij waren al volop aan het genieten, en zagen het landschap veranderen. We besloten nog even een stukje Frankrijk mee te pakken.
Toen we in het Zwarte Woud reden, vloog ons de eerste Rode Wouw al tegemoet. Jammer dat we toen niet konden stoppen, dus ik moest tijdens het rijden een foto maken, daarom is de foto is helaas niet scherp.
Na een prachtige rit kwamen we op de plaats van bestemming aan begroet door een prachtige Roodstaart. Dat was alvast een goed begin.
Ons huisje bleek aan al onze verwachtingen te voldoen, en voordat de (klein)kinderen arriveerde hadden manlief en ik nog een half uur de tijd om alle breekbare spullen van het huisje omhoog te zetten. Beter voorkomen dan genezen toch !
En wat een ruimte om het huisje, en wat een natuur om ons heen. Nadat alles was uitgepakt, en wij helemaal geïnstalleerd waren, gingen Manlief dochter, en schoonzoon boodschappen doen, terwijl ik samen met de kleinzoons Ulli de hond ging uitlaten, een mooie gelegenheid om de omgeving te verkennen.
En wat voor een omgeving, ik had niet beter kunnen wensen. Onze dochter had al heel snel een Eekhoorn gepot in 1 van de bomen naast het huis, maar ik had te laat in de gaten wat zij met haar gebaren bedoelde. misschien kreeg ik eindelijk deze week een kans om eens een Eekhoorn fatsoenlijk op de foto te zetten. Na het eten konden de kleinzoons zich heerlijk uitleven in de grote tuin, en er was natuurlijk gebak omdat opa jarig was .
De hele avond hebben we buiten doorgebracht, en het was volop genieten. We hadden een kaars aan. maar ook de buitenlamp, en daar kwamen Nachtvlinders op af, waaronder 2 voor Nederlandse begrippen behoorlijk zeldzame exemplaren, de Bruine granietuil, en de Groene bergspanner. Tot zover verliep alles prima, totdat ik Ulli de hond ging uitlaten.
Ik liep gewoon op een redelijk goed verlicht verhard pad, en hoe het kwam, weet ik niet, maar ik kwam aan het struikelen en daardoor ging ik behoorlijk hard onderuit, en ik kwam terecht op mijn rechter zij, met als gevolg een behoorlijk schaafwond op de knie, en een lelijke wond op de elleboog, en toen ik was opgestaan viel even later ook nog eens een tand uit de mond, die bleek tot diep in de wortel te zijn afgebroken.
Manlief grapte nog, je hebt je in ieder geval keurig aan de afspraak gehouden door niet voor de vakantie te vallen (dat was namelijk in 2010 het geval) .maar ik kon er niet zo om lachen.
Maar ik nam mij voor dat die valpartij de vakantie niet mocht beïnvloeden, en dat is gelukkig aardig gelukt. Helaas heeft mijn camera die ik bij mij had ook een flinke tik gekregen. Hij doet het nog, maar hij maakt hoe langer hoe meer geluid met het filmen, en het lukt minder goed om dingen scherp op de foto te krijgen. Ook heeft het vertrouwen van Ulli de hond in mij een behoorlijke deuk opgelopen, want bij iedere onverwachtse beweging van mij springt hij opzij met de staart tussen de poten.

Hieronder staan enkele foto’s van de eerste vakantiedag