Vakantie Tennenbronn Zwarte Woud Duitsland – Aan alles komt een end

De laatste dag gezamenlijke dag was aangebroken
Er werd een start gemaakt met het inpakken van een aantal dingen, en de bedden op ons bed na, werden afgehaald. Er vond nog een kleine verbouwing plaats , omdat om veiligheids-redenen voor de kleinzoons het 1 en ander was aangepast/veranderd. Dit moest natuurlijk weer in de oorspronkelijke staat terug.
Daarna besloten we voor het laatst nog een ritje in de omgeving te maken. Het was in tegenstelling tot de andere dagen bewolkt, en het regende af en toe een beetje.
We wilden nog steeds Ruïne Waldau bezoeken in de buurt van Tennenbronn, maar met de auto was daar niet in de buurt te komen. Het regenen was ondertussen opgehouden. We hadden broodjes en drinken mee, dus we waren niet aan tijd gebonden. Op een gegeven moment kwamen we aan een landweg gelegen,een prachtige openbare Spiel und Grillplatz tegen. Er was ook een soort van hut met een lange tafel met aan weerzijden banken Alleen het Bier en de Bratwurst ontbraken.
De kleinzoons konden daar nog even lekker spelen, en toen werd het op een gegeven moment tijd om weer rustig richting het vakantie park te gaan.
Het was inmiddels wel weer opgeklaard. Terug op het park gingen dochter en schoonzoon met hulp van manlief hun aatste sullen inpakken. Opdat de kleinzoons niet in de weg zouden lopen, ging ik voor het eerst en helaas ook al voor het laatst met hun naar het speeltuitje op het vakantiepark. En dat was weer even volop genieten, zowel voor de jongens als voor mij.
Na de maaltijd die was gemaakt met de overgebleven kliekjes , was het voor onze dochter, schoonzoon en kleinzoons tijd om te vertrekken.
Dat was even een minder moment, wat ons betrof had het nog dagen mogen duren. We hadden al besloten om een avondritje te maken, dus even later genoten wij in de buurt van een prachtig schouwspel van wolken die uit de bergen trokken. We reden nog even in de schemer door Triberg heen, en waren helemaal verwonderden ons over het feit dat het daar nog heel erg druk was met toeristen. (wijzelf natuurlijk ook). En daarna was het voor ons ook tijd het meeste in te pakken. die avond hebben we nog wel buiten gezeten, maar het was al wat minder aangenaam, ook de nachtvlinders lieten het op een enkele na afweten.

Hieronder staan enkele foto’s van de laatste vakantiedag