Tijd voor Pearl (deel 3) of niet alles is wat het lijkt.

Nu dan het laatste deel over een eventueel bezoek Pearl.

Tenminste ik hoop het vandaag te kunnen afronden.

De wandeling op de heide bij Hoenderloo, maakte in ieder geval ook duidelijk, dat ook Geert niet alles ziet.

Terwijl hij samen met de hond voorop liep, zag ik in een dode boom een eindje verderop naast het pad een vrouwtjes Tapuit (Oenanthe oenanthe) zitten, en Geert dreigde er zo langs heen te lopen. Misschien moeten we beide aan een nieuwe bril.

Gelukkig kon ik hem nog net op tijd waarschuwen, zodat ik toch nog de kans kreeg om een foto en een filmpje te maken.

Het kan maar zo zijn dat dit voorlopig de laatste Tapuit is die ik dit jaar heb gezien, omdat ze binnenkort weer vertrekken naar Afrika om daar te overwinteren.

Tapuit – Oenanthe oenanthe ♀️

Tapuit – Oenanthe oenanthe ♀️

Terwijl wij het pad verder afliepen sprongen er regelmatig kleine sprinkhaantjes voor onze voeten. De meesten waren Knopsprietjes (Myrmeleotettix maculatus)

Maar opeens was daar ook een wat groter sprinkhaantje. die wel heel erg mooi in het zonnetje ging zitten.

Het lukte dan ook prima om een beetje goede foto te maken. en ik ging er zonder meer van uit dat het om een een Wekkertje(Omocestus viridulus)ging, een gewone soort (niet overal in Nederland, maar wel op de Veluwe).

Nog helemaal in de ban van De Adder, plaatste ik de foto’s de volgende dag bij Waarneming.nl. Omdat ik door de omstandigheden me even geen tijd gunde om foto’s op Waaarneming.nl te plaatsen betrof het een behoorlijk grote bulk.

Terwijl ik nog bezig was met het invoeren van de foto’s kwam er al vrij snel het eerste commentaar binnen , en tot mij grote verbazing over het Wekkertje, dat een Zoemertje (Stenobothrus lineatus) bleek te zijn, een zeldzame soort.

En dan zit je met een dubbel gevoel. Blij dat je een zeldzame soort op de foto hebt gezet, maar ook wat teleurgesteld omdat je je dat in het veld niet hebt gerealiseerd .

Al heel vaak gehoopt dat ik een Zoemertje op de foto had gezet, bleek achteraf het toch steeds om een Wekkertje te gaan.

Ik hoop dat ik ooit de veldsprinkhanen wat beter onder de knie krijg.

Maar misschien doet een nieuwe bril toch wonderen.

Zoek de verschillen