The day after

Vannacht in tegenstelling tot gisteren hebben manlief en ik, beiden goed geslapen.

Wat een verschil met gisteren, niet dat alles weer normaal is, maar gelukkig kan manlief weer een aantal uurtjes doorbrengen, zonder bezoek te brengen aan het kleine kamertje.

Daarom kon gelukkig ook de afspraak doorgang vinden met de chirurg.

Omdat het hele spreekuur uitliep door allerlei omstandigheden, kregen we een gesprek met een bijna afgestudeerde chirurg,

Ze had alle tijd voor ons, en we kregen een hele goede uitleg over de sitituatie, en over de aanstaande operatie, ook werden alle dingen uitvoerig besproken, wat er allemaal mis kan gaan, tijdens, maar vooral na de operatie.

Na de operatie duurt het nog een dag of 10 voordat de patholoog met zijn bevindingen komt, dan pas weten we of er nog chemo therapie nodig is.

Donderdag is er nog een telefonisch consult met de Reumatoloog.
Volgende week gesprek met een chirurgisch verpleegkundige, en een preoperatief gesprek met onder anderen de anesthesist.
Volgende week vrijdag krijgt Manlief pas het ijzer infuus, want de dagbehandeling kampt met enorm veel ziekte onder het personeel.
Binnen nu en uiterlijk 3 weken gaat er geopereerd worden, en net als vorige week kreeg manlief ook vandaag weer te horen, meneer u mag onder geen voorwaarde afvallen.

Dus de komende dagen lijkt alles even wat rustiger te worden, en dat is maar goed ook, want het hakt er allemaal wel in.

Ondertussen lijkt het buiten al volop voorjaar. Vandaag ontdekte ik alweer allemaal insecten die aan het opwarmen waren in de voorjaarszon. Overal zijn mannetjes Merels in gevecht, en andere vogels zijn alweer bezig met nestbouw. Overal is de kleur los gebarsten van Krokussen, en zo her en der zijn er struiken, waar het groen al aan het openspringen is. Vandaag wel geprobeerd wat foto’s te maken, tijdens de dagelijkse wandelingen met Ulli de hond, maar het gaat mij niet echt gemakkelijk af, want door de vermoeidheid kan ik nauwelijks mijn handen stil houden, en dat is niet erg handig tijdens het maken van een foto. Maar een stilstaand object zoals een Krokus lukt gelukkig wel.

In ieder geval geeft al dat moois wat afleiding, net als onze kleinzoons die morgen weer een paar uurtjes bij ons zijn.

Kortom als het goed is, morgen even geen tijd om bij alles stil te staan.

Krokus spec. - Crocus spec.

Krokus