Scherven brengen geluk, of toch niet.

Maandag 7 september zijn na dagen van reparatie eindelijk de oude ramen vervangen.  De timmerploeg (3 man) die tot dan alleen maar ramen aan het vervangen waren, gingen bij onze buren aan de slag, en bij ons begon een nieuwe ploeg , een beetje bijgestaan door de ploeg die bezig was bij de buren.

Helaas kwam 1 man van de nieuwe ploeg niet opdagen. Na een half uur ging 1 van de mannen door zijn rug, en kon vervolgens richting huis, de timmerman die bij ons achterbleef , had nog echter nog nooit dubbele ruiten vervangen. Vol goede moed ging hij aan de slag, en alles leek prima te gaan. En dan ineens bleek de oude dubbele ruit in 3 delen gebroken. Een lichtelijk paniek leek uit te breken, want binnen no-time stonden er 4 mannen de ruit helemaal in te tapen. Uiteindelijk konden ze de ruit er in het geheel uit nemen.

Tot nu toe hadden ze dat nog niet eerder gehad tijdens het renovatie project 🙈. Wij troffen het weer eens , en eerlijk gezegd staan we nergens meer van te kijken . Gelukkig is alles goed afgelopen, en zijn er geen gewonden gevallen, en dat is toch het voornaamste.

Uiteindelijk zat er rond 16.00u weer een ruit in , en dat was maar goed ook, want eind van de middag zat manlief bij de huisarts, ivm met toenemende buikpijn.

De eerste antibiotica die hij kreeg voorgeschreven hielp helaas niet , want hij kreeg er koorts bij , daarom moest hij daar ook mee stoppen. Gelukkig lijkt de tweede kuur wel aan te slaan. Manlief moet in overleg met Urologie deze kuur 14 dagen slikken .

Ons huis staat op de kop , met manlief gaat het nog steeds niet goed, en alsof het allemaal nog niet allemaal genoeg is wil het UWV ivm de WIA aanvraag, eerst proberen geld bij de Zwitsers af te troggelen, omdat manlief 3 jaar in Zwitserland heeft gewerkt (ruim 30 jaar geleden), hij heeft volgens het UWV misschien recht op een invaliditeitspensioen of zoiets,  of we de papieren maar even willen invullen, en of we van alles van 30 jaar geleden maar even willen opsturen . Gelukkig hebben we het meeste allemaal redelijk goed gearchiveerd, maar toch  😱 😱  😱