Nog even volhouden

Nog even volhouden zag ik vaak voorbijkomen als wens voor het nieuwe jaar, en blijf gezond. Het volhouden gaat ons denk ik wel lukken, maar blijf gezond is in ons geval toch echt een andere verhaal.

De Corona hebben we gelukkig tot nu toe buiten de deur kunnen houden , door zoveel mogelijk in onze eigen bubbel (eigen gezin) te blijven, maar andere mensen zijn er niet zo goed van afgekomen.

Het zogenaamde nieuwe normaal gaat ook mee het naar het nieuwe jaar, en dat betekend dat onze bubbel voorlopig nog even blijft.

Maar ons lukt het ook niet altijd om in de eigen bubbel te blijven. Gisteren werd manlief alweer op controle bij de uroloog verwacht, en vandaag moest hij zijn uniformen en werktelefoon inleveren bij zijn (oud)werkgever, en dan moet je toch even de bubbel verlaten .

Vorige maand heeft manlief min of meer noodgedwongen van zijn werkzame leven afscheid genomen. We zagen het beiden wel aankomen , maar al met al hakt het er toch wel in .

Maar ons kennende gaan we wel weer een weg hierin vinden, en hopelijk kunnen we met z’n allen over een tijdje afscheid nemen van die anderhalvemetersamenleving. Wat ons betreft, liever vandaag, dan morgen die spuit erin.