Moeilijk momentje

Heel lang heb ik een paar koppeltjes Kingduiven en 1 koppeltje lachduifjes gehad, en ook opvangduiven. Vorig jaar is mijn laatste oude Kingduif dood gegaan, en mijn laatste lachduif van 21 jaar.
Maar we  hebben ( inmiddels al weer 6 jaar) nog steeds 1 behoorlijk oude witte postduif (doffer) met 1 poot die niet kan vliegen, en op de bodem van de volière leeft. Deze duif komt nog uit de voormalige vogelopvang in Brummen. De laatste Kingduif die dood ging was de duivin van deze  overgebleven doffer. die we de naam Stompy hebben gegeven,

Stompy 06-08-2009

Omdat ik uit ervaring weet dat duiven elkaar behoorlijk kunnen toetakelen zeker als 1 van de 2 niet in staat is om te vliegen, besloot ik om geen duif er meer bij te nemen, en Stompy zolang als nodig is te verzorgen. De andere reden is dat er dagen zijn dat ik soms heel veel pijn in mijn gewrichten heb, met name in de winter, en dan is het moeilijk om de volière schoon te houden. Tot nu toe had ik geluk en werd ik niet geconfronteerd met een gewonde of verzwakte (post)duif.

Maar afgelopen maandag was het zover, ik zag een duif zitten op een plein, die een slechte indruk maakte. De duif liet zich zo pakken, en gelijk viel het mij op dat de duif behoorlijk mager was omdat het bostbeen behoorlijk uitstak., en dat hij of zij ongeringd was.

Gelukkig begon de duif bij thuiskomst gelijk te eten, en een paar uur later was de waterige mest al veranderd in wat steviger mest. Deze duif was alleen maar uitgehongerd, die zou het gaan halen daarvan was ik overtuigd.. De volgende dag de instanties ingelicht die zorgen voor de registratie van gevonden en vermiste dieren.Amivedi een instantie die al heel lang bestaat, en de Hereniging, die vooral op de socialmedia actief is.

Helaas niemand die een duif, als vermist had opgegeven,

Gelukkig knapte de duif zienderogen op, maar helaas nog steeds geen melding van een eigenaar.

Onze oude duif Stompy liet duidelijk merken dat hij bang was, want hij kwam zijn binnenhok niet meer uit.

Stompy 31-07-2015

Stompy 31-07-2015

Daarom, en ook om de reden dat ik eigenlijk vorig jaar al besloten had om niet meer aan nieuwe duiven te beginnen, heb ik naar lang wikken en wegen toch besloten om de duif te laten ophalen door de dierenambulance. De duif zit nu in het dierenasiel Kuipershoek Apeldoorn/Klarenbeek.

Het was even een heel moeilijk moment, maar als je besluit een dier te houden, dan moet je er ook goed voor kunnen en blijven zorgen, en helaas weet ik dat ik daar niet meer voor garant  kan staan..

Stompy zit er gelukkig niet mee, want nadat de duif opgehaald was hobbelde hij weer door de volière heen.
Ik hoop dat er zich nog een eigenaar gaat melden., of anders een nieuwe eigenaar, want het is echt een mooie duif

Het einde van het Kingstijdperk