Mag het een beetje minder zijn

Gisteren, kwam ik bij de apotheek om mijn medicijnen op te halen, die ik 2 dagen daarvoor had aangevraagd op de receptenlijn van de huisarts

Ik was gelijk aan de beurt, want ik was de eerste.

De apothekersassistente liep na achteren, en kwam terug met de medicijnen, en stak gelijk van wal  ”U krijgt een andere dosering mee, de 200mg Persantin Retard is uit de handel. De huisarts weet ervan, ipv 2 x 200mg moet u nu 2 x 150 mg slikken. Waarschijnlijk merkt u er nauwelijks iets van. Als u er wel wat van merkt, dan moet u de huisarts inlichten. Ik geloof zelfs dat de 150 mg er ook uit gaat”

Ik was even met stomheid geslagen. Toen ik met mijn opleiding in de zorg begon, halfweg de jaren 70 bestond dit medicijn al, net als nu in de vorm van een  capsule en in de zelfde kleuren oranje rood.

In 2006 kreeg ik het voorgeschreven toen ik een TIA (Transient Ischemic Attack) had doorgemaakt.  Dit is een tijdelijke afsluiting van een bloedvat in de hersenen. De Persantin kreeg ik samen met nog 3 medicijnen voorgeschreven door de Neuroloog, en met de boodschap dat ik dat mijn hele leven zou moeten slikken.

Toen ik thuiskwam ben ik toch maar even gaan zoeken op het internet, wat er aan de hand is met de Persantin…het blijkt dat de fabrikant er helemaal mee stopt. Dat weten we dan ook weer, hoe dan ook voorlopig kan ik weer 3 maanden vooruit.

https://www.neurologie.nl/publiek/nieuws/actueel/leveringsprobleem-dipyridamol-en-persantin