License to kill

Hopelijk is dit voorlopig mijn laatste blog over de jacht, en over de wildgroei onder jagers.
Dinsdag avond na het zien van de beelden van EenVandaag gelijk bij Henk Leenders en Tjeerd van Dekken de woordvoerders van de PvdA in de Tweede Kamer aan de bel getrokken. In no time had Henk schriftelijke vragen klaar voor de Staatsecretaris . Ook de SP en de Partij van de Dieren hadden hun vragen in no time klaar. Bij het zien van de beelden over de ganzenjacht in het Groene Hart, door sommigen al omgedoopt in Het bloedend Hart, krimpt je maag bijna ineen . Hoe legaal een ontheffing ook kan zijn, dit dierenleed staat ook een ontheffing niet toe. Het is in mijn ogen, het toppunt van arrogantie, als je ziet hoe die jagers daar bezig zijn. Wij jagers kunnen doen en laten wat we willen, wij hebben de vergunning op zak om te doden, wij voeren namens de provincie de opdracht uit, en hoe wij dat doen is onze zaak, want wij hebben een license to kill.

Mensen zijn groepsdieren, en willen dan ook graag bij een groep horen . Niets mee aan de hand, totdat de extremen binnen een groep de overhand krijgen, en als die extremen dan ook nog eens als normaal worden beschouwd, dan is het eind zoek, want dan corrigeert men elkaar niet meer, en dan is hetgeen, wat in het begin nog als fout werd beschouwd, ineens normaal . Iedere keer doet het mij verbazen dat de groep zo’n invloed heeft.
Tja en dan is het antwoord van de jagersvereniging eigenlijk een hele domme zet. in mijn ogen. Altijd is het antwoord dat er strenge regels zijn, dat zoiets weleens voorkomt, maar dat het uitzonderingen zijn. Nu geven ze aan dat het natuurlijk nooit leuk is om te zien, dat een dier gedood wordt, met andere woorden, op deze manier worden dieren dus altijd gedood, geen uitzondering, maar lijkt het de normale gang van zaken bij de jacht.

Dit is de link naar de uitzending van EenVandaag, let op de beelden zijn schokkend.

Dit is de link naar de schriftelijke Kamervragen (PDF) van Henk Leendersen Tjeerd van Dekken beiden PvdA

Knobbelzwaan - Cygnus olor

Knobbelzwaan – Cygnus olor