Laatste schooldag

Vandaag was de laatste schooldag van de jongens op de lagere school , na de vakantie gaan ze naar het vervolgonderwijs. Beiden hebben er nog niet echt zin in, ook al hebben ze een tijdje pluslessen gevolgd op hun nieuwe school .

Ze moesten zwemkleding en een handdoek meenemen, en bij aankomst op school werd al snel duidelijk waarom.

Er stond een groot opblaaszwembad op het schoolplein, en het was de bedoeling dat alle leerlingen van groep acht 1 voor 1 hun uitgeleide zouden krijgen, onder support van ouders, opa’s en oma’s meesters juffen en leerlingen.  Er stond een groot luchtkussen met 2 poorten en via de zogenaamde uitglijbaan gleed iedere leerling uit groep acht het zwembad in. Het werd een geweldig spektakel.

Leuk, maar ook wel heel erg raar, dat er opeens een eind komt aan deze fase in hun leven .

Ook voor manlief en mijzelf is het toch wel even slikken, we hebben samen met de ouders van de ex van onze dochter, heel wat jaren de jongens 1 a 2 x per week opgevangen na schooltijd.

Na de schoolvakantie gaan beiden met de fiets naar school. Ze hebben het geluk dat de nieuwe school dichtbij hun huis is, ze moeten ongeveer 1.5 km fietsen, en dan zijn ze er al . Wat dat betreft, gaat het vast wel goed komen.

Zwembad Afscheid groep 8 04-07-2023