Kersten’s Molentje

Vanmorgen  ging het richting het bos in Eerbeek. We wilden langs De Gravinnebeek wandelen met als doel Kersten’s Molentje. Manlief was dat al tijden van plan, maar het kwam er maar steeds niet van . Of zijn gezondheid stond in de weg, of het weer liet het weer eens afweten.

De Gravinnebeek zoals de beek in het bos officieel heet, heeft een watervalletje waar vroeger een (papier)molen moet hebben gestaan, in Eerbeek en omgeving bekend als het Kersten’s Molentje (Kersten was de laatste molenaar).

In de laatste 7 jaar is er hard gewerkt aan het opknappen van de beek en de waterval, ook is er een nieuwe brug geplaatst, met als doel de zaak weer aan het stromen te krijgen. Inmiddels zijn die werkzaamheden al weer een tijdje achter de rug, en volgens de verhalen stroomt de beek als nooit tevoren, mede ook dankzij de vele regen die er de laatste maanden gevallen is .  Eerlijk gezegd had ik de beek nog nooit zien stromen, zolang ik het mij kan herinneren . Zelfs manlief kon het zich niet herinneren dat het water over het watervalletje stroomde, als oud Eerbekenaar.

Bij het bos aangekomen ontdekte ik een grote groep Kepen een vogel die je meestal in Nederland alleen in de winter ziet.
In de winter verblijven grote aantallen Scandinavische Kepen in Nederland, meestal trekken ze gezamenlijk op met Vinken .

Maar in deze groep bevonden zich maar enkele Vinken, tussen wel 60 Kepen . Ze hadden geen oog voor ons, want ze waren alleen maar druk bezig met afgevallen beukennootjes aan het eten. Dat was iig een leuk begin van de dag.

Toen we richting het watervalletje liepen was het wel uitkijken geblazen, want door de modder glibberden we alle kanten op. Maar dat glibbertochtje mocht de pret niet drukken . Eindelijk hebben ook wij het water over het watervalletje bij Kersten’s Molentje zien stromen.

 


( https://anneliesnatuurlijk.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )


( https://anneliesnatuurlijk.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )