Kanariegeel in de sneeuw

Hoe mooi kun je het hebben, sneeuw en Kanaries.

Ik had wel vaker Kanaries gezien, en dan heb ik het niet over kweekkanaries in kooitjes, maar over Kanaries die in het wild voorkomen, namelijk de Europese kanarie. Maar zo dichtbij als vandaag heb ik ze eerlijk gezegd nog nooit gezien, laat staan in de sneeuw. Meestal zag ik ze in Duitsland in de zomer tijdens onze vakanties.
De Europese Kanarie – Serinus serinus is wel familie, maar niet de de voorouder van de kweekkanaries, dat is namelijk de ”echte” Wilde kanarie (Serinus canaria) die voorkomt op de Canarische eilanden, en iets groter schijnt te zijn.

De Europese kanarie behoort tot de familie vinkachtigen (Fringillidae) net als de Groenlingen, en Sijsjes, maar helaas zijn ze redelijk zeldzaam, in ieder geval in Nederland .

De vogels (4) hielden zich al een aantal dagen op in een Natuurspeelpark in Rheden (buurtgemeente), maar we hadden nog niet de kans en de tijd gehad om daar naar toe te gaan. Vanmorgen lukte het gelukkig, en ik had geluk, ook al was het even zoeken, en ik er nog maar 2 kon ontdekken.