In Isolatie

De Omikron variant van Corona heeft goed zijn best gedaan .

Ondanks dat we de nodige maatregelen hebben genomen, om te voorkomen dat manlief het ook zou krijgen, was de zelftest van manlief op 29 januari helaas ook positief.

Makkelijk te onthouden, want op die dag zou mijn schoonvader jarig zijn geweest als hij nog geleefd had, hij zou dan 97 jaar zijn geworden. Ik heb de laatste tijd vaak aan hem moeten denken. Wat zou hij trots zijn geweest op zijn kleindochter die na haar opa en haar vader ook de politieke weg gaat bewandelen (BrummensNieuws : Vrouwenemancipatie bij PvdA Eerbeek-Brummen ten top).

Maar hoe dan ook, het was best balen, dat manlief uiteindelijk ook de pineut was, afgelopen zaterdag, want je weet ondanks de booster niet hoe het ziekteverloop van Corona is.

Zondag 30 januari kon manlief zich laten testen bij de GGD in Zutphen, de dag erop was de uitslag al bekend, positief, zoals verwacht .

Voordeel voor mij was wel dat ik weer met hem in 1 ruimte mocht zijn, zelfs zonder mond-neuskapje. Terugkijkend is al dat gedoe voor niets geweest.

Het apart slapen op verschillende kamers, hebben we tot aan afgelopen nacht nog volgehouden, omdat ik nog zoveel aan het hoesten was. Inmiddels heb ik al 11/12 dagen van isolatie/quarantaine opzitten door dat stomme gehoest.

Ondanks de Booster heb ik mij toch behoorlijk grieperig gevoeld, met alles erop en eraan (verhoging, hoofdpijn, buikklachten, spierpijn, neusverkoudheid, hoestbuien) . Bij manlief lijkt het gelukkig wat milder te verlopen.

Gistermiddag werden we tot onze verbazing gebeld door Team bron en contactonderzoek Covid-19 – GGD Noord- en Oost- Gelderland, met allerlei vragen, maar vooral om te checken of manlief wel wist dat hij positief was getest.

Ergens gaat er namelijk steeds iets mis, zolang er Covid is, en zo vaak als manlief afspraken heeft gemaakt, om te testen of te vaccineren , never en nooit komt of kwam er een bevestigingsmail (ook niet in de spam). Gelukkig kan manlief wel op de site van Coronatest zien of de afspraak is gemaakt, en of er al een uitslag bekend is . Ik daarentegen krijg keurig netjes een mail ter bevestiging van de afspraken, en ik kreeg ook een mail met de melding dat de uitslag bekend was .

Gelukkig dat we nu de weg weten, maar in 2020 hebben we 9 dagen op de uitslag moeten wachten , en hebben we 9 dagen in quarantaine gezeten voor noppes. Hoe dan ook (als alles goed gaat) mogen we zaterdag weer het huis uit, en heb ik er 14 dagen opzitten.

Voorkom verspreiding van corona