Het Zorgenpoppetje

Als mijn schoonmoeder nog geleefd had zou zij zich zorgen hebben gemaakt om haar kinderen, en op dit moment vooral om haar beide zonen.

Op alle mogelijke manieren hadden zij, mijn schoonvader en schoonmoeder geholpen waar ze ook maar konden helpen.

Maar misschien is het maar goed dat zij het allemaal niet meer mee hoeven te maken.

Toch was daar op eens mij schoonmoeder, niet echt natuurlijk, maar via een kleinootje dat onze oudste dochter ooit van haar als kind had gekregen.

Ooit had onze dochter een poppetje gekregen van mijn schoonmoeder, toen ze nog op de lagere school zat, met de boodschap dat het een poppetje was dat de zorgen zou wegnemen, en geluk zou brengen.

Zorgenpoppetje

Zorgenpoppetje

Begin deze week kregen we dit poppetje in de handen gedrukt,(we wisten niet eens dat ze dit poppetje had bewaard), met de medeling, dat we dit poppetje nu goed konden gebruiken, en grapte ze erbij…….het is ingestraald door oma.

Er hangt een legende aan vast aan het Zorgenpoppetje/Worry doll

Zorgenpopje legende:
Volgens de legende van de Maya’s in de hooggelegen bergdorpjes van Guatemala, kun je wanneer je een probleem hebt dat aan een Zorgenpoppetje vertellen. Voordat je naar bed gaat vertel je je problemen aan het Zorgenpoppetje, daarna leg je het poppetje onder je kussen. Terwijl je slaapt zorgt het Zorgenpoppetje ervoor dat je problemen verdwijnen!

Wel heel mooi deze legende, en zo leuk dat onze dochter met dit poppetje kwam aanzetten, of het helpt geen idee, maar het geeft wel een goed gevoel.

Mede daardoor galmt ondertussen wel een uitspraak van mijn schoonmoeder weer steeds door mijn hoofd.

” Ti’s nog nooit zo donker gewest of het wordt wel weer licht.”

Ede Staal uit de geboortestreek van mijn schoonvader zong er een mooi lied over.


( https://anneliesnatuurlijk.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )