Het 2e IJzerinfuus

Vandaag is onze jongste dochter jarig. Ze viert haar verjaardag niet, want het is een doordeweekse(werk)dag voor haar, en voor ons is het voor de zoveelste keer weer een bezoekje aan het ziekenhuis op haar verjaardag. Maar gelukkig zien we elkaar allemaal weer met de kerstdagen, daar kijken manlief en ik erg naar uit.

Vandaag begon het al goed op de dagopname in het ziekenhuis . Manlief kwam op een 2 persoonskamer te liggen. Een hele aardige dame, al een beetje op leeftijd, had zich al geïnstalleerd op het bed dicht bij het raam.

Ook manlief volgde het voorbeeld , en installeerde zich op het bed naast de dame. Het was even wachten, op de verpleegkundige, maar gelukkig duurde dat niet lang. De dame zou het eerst aangesloten worden op haar infuus . Heel belangstellend vroeg de verpleegkundige, hoe het met de dame ging, en of er nog bijzonderheden te melden waren van de afgelopen week .

Wij en de verpleegkundige vielen nog net niet achterover van verbazing, want de dame in kwestie melde dat ze Corona had , en ze was zich van geen kwaad bewust, dat ze volgens de richtlijnen van de dagbehandeling, dan niet had mogen komen. Voor alle zekerheid, had ze wel een mondkapje opgedaan, dat was tenminste nog iets.

De verpleegkundige ging in overleg met de dienstdoende arts, en om een lang verhaal kort te maken, werd de dame verzocht om toch weer naar huis te gaan. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want er moest eerst vervoer geregeld worden.

Ondertussen werd alles al klaar gezet , voor het IJzerinfuus van manlief, en begaf ik mij weer richting de wachtruimte.

Maar het wachten duurde veel langer dan de vorige week , omdat ze bij manlief een half uur bezig zijn geweest om een ader aan te prikken. Uiteindelijk is het ijzerinfuus wel goed gegaan.

Nu een weekje geen gedoe, alleen maar leuke dagen voor de boeg.