Halloween Eerbeek The Ride 29-10-2016

Halloween wordt ieder jaar populairder, en het aantal feesten en evenementen neemt toe.

Mijn woonplaats Eerbeek loopt in Gelderland daarmee voorop.

Zaterdagavond 29 oktober namen 3500 mensen deel, aan de HalloweenRide in Eerbeek.

Zelfs mensen uit het buitenland hadden zich ingeschreven.

Gisteravond was de finale van 4 weken lang HalloweenEerbeek.

Burgemeester Alex van Hedel had voor een paar weken terug het feest geopend, en Eerbeek daarbij omgedoopt in Ghost Town.

3 weken lang kon je genieten van de Lichtjesparade, en vorige week kwam daar de Halloween Run op 22 oktober nog bij.(zie blog Halloween Run)

Maar gisteren moest ”de dag” worden, en dat was overal in Eerbeek duidelijk waarneembaar, heel veel bedrijven, winkels en ruim 60 straten ondergingen een ware metamorfose. Buren sloegen de handen ineen, en creëerden decors die niet voor professionele decors onderdeden.

Na zonsondergang begon het steeds drukker te worden in Eerbeek, overal werden zitjes geplaatst , en op sommige plekken werd een heus buurtfeest gehouden, met een soort van warm buffet. Toen het 1 maal goed donker was, verschenen er allemaal onherkenbare verklede en geschminkte mensen, ook veel kinderen waren verkleed en geschminkt, en zij joegen de fietsende deelnemers aan de tocht, de stuipen op het lijf , maar andersom gebeurde ook. Prachtige creaties kwamen voorbij fietsen op eveneens prachtig uitgedorste fietsen. Na afloop was er nog een grote Halloween Party in sporthal de Bhoele in Eerbeek, dat ook zeer geslaagd schijnt de zijn. Helaas moesten wij al weer op tijd naar huis, want manlief zijn wekker zou ondanks het terugzetten van de Zomertijd, nog behoorlijk vroeg afgaan, want ook in het weekend gaat de Wijkzorg gewoon door.

Thuisgekomen hoorden we dat niet alles even goed was verlopen, want een deelnemer was in de buurt van Eerbeek, in het plaatsje Hall behoorlijk ter val gekomen. (zie bericht Omroep GLD).

Maar al met al kunnen de organisatoren terug kijken op een zeer geslaagde Halloween maand, en Eerbeek is weer eens goed op de kaart gezet. Volgend jaar wordt overgeslagen, maar in 2018 is Halloween Eerbeek weer van de partij.

Hieronder enkele foto’s, en een filmpje van de Halloween Ride .


( https://anneliesnatuurlijk.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )