Geen Anti

Onverwacht kon ik vandaag al naar de Internist/Endocrinoloog.

Tot mijn verbazing heb ik niet de ziekte van Graves (auto-immuunziekte ), want er zijn geen antistoffen gevonden.

Blijft over een ontsteking , of een knobbel in de schildklier (goedaardig). Een scan met contrast Schildklier-scintigram is nu niet mogelijk, omdat ik kortgeleden nog het darmonderzoek met contrast heb gehad . Bovendien kan die contrastvloeistof de oorzaak van een eventuele ontsteking zijn . Onderzoek van de hals bracht nog niet veel duidelijkheid . De schildklier was in ieder geval wat vergroot .Ook waren er knobbeltjes te voelen , maar dat kunnen natuurlijk ook lymfeklieren zijn . De arts snapt niet zo goed dat ik geen pijn heb gehad.

Binnenkort krijg ik daarom een echo van de schildklier , en over een half jaar krijg ik een Schildklier-scintigram.

Na het consult moest ik weer bloedprikken, omdat de specialist wil voorkomen dat de schildklier naar de andere kant doorschiet, of te wel te langzaam wordt. Omdat ik de Strumazol al een aantal weken slik gaat ze ervan uit dat de Strumazol gehalveerd kan worden . Vrijdagmiddag wordt ik door haar gebeld over de uitslag, en over het verdere beleid. (medicatie afstellen) Na de Echo moet ik weer bij haar terugkomen.

Met de medicijnen moet ik vooralsnog door gaan. Als het knobbels zijn ,van de schildklier zelf ,dan moet ik behandeld worden met radioactief jodium. Maar goed zover is het nog niet.

Ik weet eerlijk gezegd niet goed wat ik er van moet denken , ik voel me nog lang niet super. Wat wel fijn is dat het trillen van mijn handen minder is geworden, en dat het hart weer op een normale manier klopt. Maar mijn energie is nakkesnada. Afwachten maar wat er vrijdag uit de bus komt.

Verschillende onderzoeken Schildklier

Oranje Passiebloemvlnder

Oranje Passiebloemvlnder