Er even uit

Kom we gaan er even uit , even een stukje rijden, even een ander uitzicht, opperde manlief opeens vanmiddag, ik voel me redelijk.

Zo kon het gebeuren dat we een tijdlang op een parkeerplaats hebben gestaan met uitzicht over een nevengeul van de de IJssel bij Deventer. Het was er heerlijk rustig, bijna geen mens te bekennen. Er waren verschillende soorten Ganzen en andere vogels. Aan de andere kant van de weg in een Vogelbroed en rustgebied, hadden zich naast groepen Kolganzen, en Brandganzen een aantal Hazen en Reeën verzameld, gevlucht voor het hoge water.

Een paartje Torenvalken was aan het jagen, en ook een Velduil was verderop in het gebied aan het jagen. Maar het licht was behoorlijk slecht, en de Velduil was al weer uit het zicht verdwenen, voor ik ook maar een foto had kunnen nemen. Op het moment dat we besloten om naar huis te gaan , ontdekte ik nog een mooie Slechtvalk rustend op een informatiebordje .

Toch fijn, om er even uit te zijn geweest.

Slechtvalk - Falco peregrinus

Slechtvalk – Falco peregrinus


( https://anneliesnatuurlijk.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )