En zo hobbelen we maar door.

Vanmorgen de dag voor de verjaardag van onze oudste dochter, moest manlief weer naar de oncoloog.

De PSA is gelukkig onveranderd laag . Dus wat dat betreft , goed nieuws . Het Hb gehalte is wel aan de lage kant, maar dat wordt veroorzaakt door de lage spiegel van de testosteron, daar is niet veel aan te doen .

Wat wel wat zorgelijk is dat het kalium gehalte in het bloed te laag is (belangrijk voor het hart). Abirateron heeft als zeer vaak voorkomende bijwerking hypokaliëmie, en daarom wordt de prednison nu verdubbeld.

In het verleden kregen patiënten gelijk 10mg prednison, om de bijwerkingen tegen te gaan. Omdat prednison ook bijwerkingen geeft , was het advies van het specialistenorgaan de laatste jaren om met 5 mg prednison te starten . Helaas moet nu toch de dosis verdubbeld worden . Het is een beetje of door de hond of de kat gebeten worden . De bijwerkingen van de prednison wegen niet op tegen de bijwerkingen van de Abirateron.

Over 3 maanden moet manlief weer terugkomen bij de oncoloog . Eind van deze maand nog een telefonisch consult , met de uroloog (evaluatie over de nieuwe medicijnen ivm plasproblemen ).

NB; 30-05-2023 De uroloog was net als manlief zeer tevreden. Uitslag van de urine is goed, geen bijzonderheden. Conclusie is dat manlief kan doorgaan met de voorgeschreven medicatie.

Wachtruimte Oncoloog Gelre ziekenhuis

Wachtruimte Oncoloog Gelre ziekenhuis