Een IJsduiker met de zomer in de kop

Wat een geluk dat Manlief gisteren een late dienst heeft vandaag, daardoor konden we vanmorgen richting Rhederlaag (Giesbeek) naar de IJsduiker- Gavia – Immer in zomerkleed. Een zeldzame wintergast in Nederland , maar in zomerkleed voor zover ik weet nog nooit eerder waargenomen in Nederland

Ik had al eerder een IJsduiker gezien, maar die was óok al in zijn winterkleed . In winterkleed zijn de vogels mooi, maar deze vogel in zomerkleed overtrof alles. Wat een prachtvogel ws helemaal vanuit IJsland komend, en wat een geluk dat hij na de melding van gisteren, daar nog steeds aanwezig was.

De IJsduiker was heel veel en langdurig aan het duiken, en kwam altijd een heel eind verder weer boven water. Om vervolgens een paar seconden boven water te blijven, even de snavel te spoelen, en dan weer vrolijk onderduikend. Er was 1 moment dat de IJsduiker even iets langer boven water bleef , dat was het moment dat de veren even werden opgeschud. En daarna dook hij weer geruisloos onder, om een totaal onverwachte plek weer boven te komen. Een man die bij mij inde buurt zat, besloot net als ik op dezelfde plek te blijven staan, maar anderen die daar ook waren liepen door het gedrag van de vogel van hot naar her.

Helaas moesten wij op een geven moment toch richting huis, maar ik hoop dat ik de IJsduiker daar nog een paar keer kan bewonderen

IJsduiker - Gavia immer ♂️

IJsduiker – Gavia immer ♂️


( https://anneliesnatuurlijk.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )