Een goed begin van het nieuwe jaar ????

Vandaag moest manlief voor een coloscopie . Eigenlijk zou hij dat onderzoek pas over een jaar krijgen, maar voor de zekerheid is het ivm de bloedarmoede een jaar naar voren gehaald . Omdat in 2015 bij manlief 35 cm dikke darm is weggehaald ivm darmkanker, kreeg hij daarna ter controle regelmatig een coloscopie. Gelukkig bleef hij darmkanker vrij, en daarom mocht hij vanaf 2020 naar 1 x in de 5 jaar voor een controle coloscopie .

In 2020 werd met de de laatste coloscopie nog een poliep weggenomen, maar die was gelukkig goedaardig. Ook vandaag werd er weer een poliepje weggenomen, samen met een aantal biopten is dit voor onderzoek naar de patholoog. Helaas konden ze boven in de darm niet verder met het onderzoek, omdat de scoop de bocht van de darm niet kon nemen of zoiets, ondanks dat de darm schoon was.

Volgende week krijgt manlief een aanvullend onderzoek (CT scan met contrast ), dat is al met al toch wel een tegenvaller, ook omdat we dan nog langer op de de uitslag moeten wachten , en manlief weer een onderzoek moet ondergaan.

Nog wat positiefs ter afsluiting, omdat manlief toch op de dagopname lag , heeft hij na het onderzoek gelijk zijn 3e ijzerinfuus gehad , en konden we de contrast vloeistof voor volgende week al gelijk ophalen bij de apotheek, dat bespaart ons alweer een paar ritjes naar het ziekenhuis. Wordt vervolgd !