Donderdag 5 maart positief gevoel

Vandaag was het dan zover, we zouden de uitslagen van de CT scan krijgen.

Twee van onze dochters gingen mee naar het ziekenhuis, en de derde kwam rechtstreeks van haar werk.

Allemaal gespannen kopjes vanmorgen. Manlief en ik, wilde graag met ons 2tjes naar binnen bij de specialist, en dat respecteerden onze dochters ook, Maar wat was het fijn dat ze er waren.

En voor hun ook, want het is altijd beter op de plek te wachten, dan thuis op een telefoontje te wachten, is mijn ervaring.

Vandaag kwamen we er ook achter, dat veel meer mensen totaal onverwachts geconfronteerd worden met darmkanker, zonder dat er ook maar klachten aanwezig zijn of waren. Veel mensen worden  eruit gepikt bij het bevolkingsonderzoek naar darmkanker

Invoeringsschema bevolkingsonderzoek darmkanker

De specialist die vanaf nu manlief zijn behandelend specialist is geworden, zagen we vandaag voor het eerst. En wat waren we blij met hem. Een vriendelijk, rustige man, die alle tijd voor ons had, en heel duidelijk vertelde wat de bevindingen waren, maar vooral de voor ons belangrijke woorden uitsprak ” Er zijn geen uitzaaiingen gevonden !”

Steeds hebben we het tegen elkaar gezegd, het gaat moeilijk worden, maar het komt goed, maar ja op het moment van het oordeel zit je dan toch met samengeknepen billen van de spanning in die spreekkamer.

En na het uitspreken van die mooie woorden van de specialist, heb je al weer een andere emotie te pakken, en zit je even op een roze wolk, maar al snel ben je weer met beide voeten terug op de grond, Maar die grond voelt ineens weer veerkrachtig aan.

Het is een beetje zoals de specialist aangaf, Goed nieuws, bij slecht nieuws.

De tumor is met 100 % zekerheid kwaadaardig .
De poliepen die gevonden zijn waren van het soort dat in de regel kwaadaardig wordt.
Zeker de helft van de Dikke darm moet eruit. Ondanks dat dit ws met een kijkoperatie gaat gebeuren, blijft het toch een zware operatie. Na die tijd afhankelijk van het feit , of de lymfklieren wel of niet aangetast zijn door de kanker, krijgt Manlief wel of geen chemotherapie.

Dat met de Lymfklieren is en blijft spannend, omdat dat pas bekeken kan worden tijdens de operatie.
Duidelijk is dat Manlief enorm geluk heeft gehad dat er een laag HB gehalte was ontstaan Nadat het uitgesloten was dat dit niets met het hart had te maken, zijn ze gelukkig verder gaan zoeken.
Vanavond werd manlief ook nog besproken in het MDO (multidisciplinair overleg), en de specialist heeft persoonlijk manlief daarover gebeld, en gelukkig is iedereen het over de bevindingen eens met hem.

We weten het, we zij er nog lang niet, en manlief heeft nog een zware weg te gaan, maar deze dag had heel anders kunnen aflopen, er is in ieder geval hoop op een goede afloop.

Manlief heeft in ieder geval al toegezegd dat hij gaat meewerken aan een 5 jaardurend onderzoek naar het ontstaan van Darmkanker.

Hij hoopt dat hij daarmee iets kan betekenen voor al die andere mensen, die net als hij getroffen worden door deze sluipmoordenaar..

Vandaag dus eindelijk eens wat positiefs.