De Vos

En zo ga je samen met manlief je dochter ophalen, en zo heb je onverwachts een ontmoeting met een prachtige Vos, en kom je onverwachts met een foto en een filmpje van een Vos thuis.

Je snapt het niet, duikt er opeens een Vos op in de schijnwerpers van de auto, die op zijn of haar dooie gemak in de berm naast de weg loopt, aan de rand van een bos.

Wij stoppen natuurlijk, en in het licht van de schijnwerpers is de Vos bezig met het eten van in ieder geval iets eetbaars, zich helemaal niets aantrekkend van ons.

Maar nadat 2 auto”s langs hem of haar met 60km per uur (toegestaan) heen geraasd waren hield hij of zij het voor gezien.

Gelukkig voor de Vos stond ik daar met een camera, en niet met een geweer. Wat een makkelijke prooi zou hij of zij voor de jagers zijn geweest.

Voor zover ik weet mag er in de Provincie Gelderland niet met lichtbakken gejaagd worden, zie link...Flora & Fauna wet Provinciale ontheffingen.

Officieel is het jagen met lichtbakken op vossen verboden in december 2013, maar helaas zijn er dan van die provincies die menen een ontheffing te moeten verlenen, helemaal in strijd met een Benelux-verdrag uit 1970 waarin staat dat de vossenjacht met lichtbakken verboden is.

Ik vind het maar een laffe bezigheid dat jagen met lichtbakken, niet meer en niet minder, en ik hoop dat er in Nederland ook een staatssecretaris opstaat, zoals in Luxemburg Camille Gira, die de jacht op vossen helemaal heeft verboden.zie link ...luxembourg’s fox hunting ban

Vos – Vulpes vulpes

Vos – Vulpes vulpes


( https://anneliesnatuurlijk.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )