De virtuele coloscopie (het vervolg van de coloscopie)

Het vervolgonderzoek van de dikke darm is gelukkig voor manlief weer achter de rug .

De voorbereiding van de CT scan coloscopie viel achteraf erg mee zeker als je het vergelijkt met de gewone coloscopie . Een aantal dagen mocht manlief alleen maar licht verteerbaar eten tot zich nemen, en vanaf gistermorgen alleen nog maar vloeibaar eten en drinken, en na het ontbijt, na het middageten en na het avondeten moest hij 1 flesje Telebrix (contrastmiddel) naar binnen werken. Bijkomend effect van de Telebrix kan zijn dat het laxerend werkt, en dat was bij manlief natuurlijk het geval.

Vanmorgen moest hij weer een flesje Telebrix naar binnen werken, en voor de rest moest hij nuchter zijn tot na het onderzoek.

We waren mooi op tijd vanmorgen, en dat was maar goed ook, want op het moment van vertrek, sloot het portier van de auto aan de bestuurderskant niet meer. Het had de afgelopen nacht gevroren, en ws was er vocht bij het slot gekomen, waardoor ijsvorming in het slot er voor zorgde dat het portier niet mee sloot . Maar gelukkig hadden we het deze winter al 1 x eerder mee gemaakt . De warmte van een oude strijkbout (bij gebrek aan een haarföhn) deed wonderen, en al met al kwamen we toch ruim op tijd in het ziekenhuis aan.

Het onderzoek (waarbij er ook lucht in de darm geblazen wordt) is wel goed gegaan maar manlief vond het laatste gedeelte toen hij op zijn (opgeblazen) buik moest liggen, toch wel behoorlijk pijnlijk. Aankomende vrijdag krijgt manlief telefonisch de uitslag . Het ijzerinfuus van deze week is opgeschoven, de 18e en de 25e de laatste. Gelukkig tijdens het onderzoek geen alarmbellen, dus we hebben goed hoop, maar spannend blijft het wel. https://www.mlds.nl/ziekten/onderzoeken/virtuele-coloscopie/

Telebrix

Telebrix