De Velduil

Omdat de omstandigheden het de laatste maanden niet echt toelieten, is er van wandelen, laat staan van het fotograferen weinig tot niets gekomen.

Ook het bloggen stond door de omstandigheden helaas op een laag pitje.

Maar heel voorzichtig proberen manlief en ik de draad weer wat op te pakken, ook al al komt er van het echte wandelen voorlopig nog niets, maar het begin is er weer.

Vandaag ging een lang gekoesterde wens van mij in vervulling om een Velduil (Asio flammeus) van dichtbij op de foto te kunnen zetten.

Al een tijdje houden zich een paar Velduilen op langs de IJssel. We hadden er al 1 op flinke afstand zien vliegen , maar dat was al weer ruim een maand geleden.

Vanmiddag hadden we geluk, ter plekke aangekomen, zagen we een Velduil op een paal in het water zitten.

Het gebied is normaal vrij toegankelijk, om te wandelen, maar dat zat er vandaag niet echt in .

Door het terugtrekkende hoge water, viel het gebied langzaam aan, op steeds meer plekken ”droog”, maar het was voor een groot gedeelte nog nauwelijks begaanbaar. De paal waarop de Velduil aan het rusten was, werd nog helemaal door het water van de de IJssel omgeven.

Op zo’n moment ben ik superblij met mijn camera, die van veraf behoorlijk foto’s en video’s kan maken, alsof je heel dichtbij staat. De Velduil, was een uiltje aan het knappen, maar na een poosje daar gestaan te hebben, kwam er toch wat beweging.

Het verenpak werd uitgebreid gepoetst en opgeschud, de omgeving werd van voor tot achter geïnspecteerd, met die prachtige geel gekleurde ogen,  en vervolgens werd er een braakbal uitgespuugd, maar daar bleef het dan ook bij, want de Velduil ging weer heerlijk verder met zijn of haar dutje.

Wij gingen weer richting huis , maar wat een middag, eindelijk weer een zonnetje , een prachtige Velduil, maar nog belangrijker met de gezondheid van manlief lijkt het langzamerhand weer wat beter te gaan, de donkere dagen lijken eindelijk (letterlijk en figuurlijk) voorbij te zijn .


( https://anneliesnatuurlijk.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )


( https://anneliesnatuurlijk.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )