De PvdA Webmasters

4 maart 2009 kwam er een Update van de landelijke PvdA dat er een overgang kwam naar een nieuwe CMS .

De bedoeling was dat alle sites van de PvdA afdelingen op WordPress zouden gaan draaien.

Eind 2012 werd ik bij dat proces van overzetten van de website van de plaatselijke PvdA betrokken.

Inmiddels had ik al de nodige ervaring opgedaan (zelf aangeleerd) voor wat betreft het werken met WordPress, dus mijn hulp was meer dan welkom .

Toch leverde de website voor mij ook wat problemen op, omdat het een behoorlijk uitgeklede website betrof, voor wat betreft de functies. Maar goed met een paar uurtjes knutselen draaide de boel, zoals wij dat graag wilden,en wij zijn mijn collega webmaster, en de toenmalige campagnestrateeg van de PvdA Brummen-Eerbeek.

En ik moet zeggen de boel draaide tot nu toe op rolletjes. De eerste Webmaster zorgt voor de berichtgeving, en zelf zorg ik voor het technische gedeelte, en pas de zaken aan als daar aanleiding voor is, zoals tijdens de afgelopen Gemeenteraads verkiezingen.

Als de eerste webmaster afwezig is bijvoorbeeld tijdens de vakantieperiode, dan ben ik in dat geval de “back-up”. Wat dat betreft kan onze afdeling de handen dicht knijpen.

Van de week werd ik benaderd door de webmaster, van de  PvdA afdeling Rheden/Rozendaal met de vraag of ik hem wegwijs kon maken in WordPress land. Hij was nog maar kort geleden de nieuwe webmaster geworden, van die afdeling, en de site was lang niet meer up to date.

Dus gisteravond kwam de webmaster van de naburige afdeling vergezeld van zijn laptop aangeschoven aan onze multifunctionele tafel. Nadat ik hem een aantal dingen had uitgelegd, was vervolgens het opschonen van de website aan de beurt, zoals het verwijderen van de dode linken.

Nadat die klus geklaard was, wilde hij graag een zelfde soort opbouw als de PvdA Brummen-Eerbeek site. En dat ging goed, tot op een zeker moment, want we liepen tegen een fout* aan in het systeem. Wat ik ook probeerde het lukte maar niet, terwijl dat bij de PvdA Brummen-Eerbeek wel zonder enige moeite lukte.

Helaas moet Amsterdam hier aan te pas komen, want er moet naar alle waarschijnlijkheid een regel aangepast worden in de Stylesheet (style.css), en anders dan bij mijn eigen website Klinkertjes.nu kun je bij de PvdA sites niet bij deze codering komen.

Maar goed, al met al deze webmaster een aardig eindje op weg kunnen helpen.

*Nader bericht; 15-08-2014 21.00 u Het probleem is opgelost!