De overstap

Maar misschien had er boven dit blog beter kunnen staan 3X is scheepsrecht.
Maar laat ik bij het begin beginnen.
Op de 12e sterfdag van mijn vader 3 januari 2012 kocht ik mijn eerste domeinnaam; anneliesvanklinken.nl. en een hostingpakket bij hoe kan het ook anders, een hostingbedrijf.

We hadden een paar heftige jaren achter de rug. de slopende ziekte Alzheimer die mijn schoonvader trof, en zijn uiteindelijk overlijden, en alsof dat nog niet genoeg was kreeg manlief hartproblemen.
Maar 2012 waren we goed ingegaan, want dat jaar zouden we als alles goed zou gaan voor het eerst opa en oma worden, en ook nog eens van een tweeling.
Ik moest gewoon dingen van mij afschrijven, en ik wilde ergens mijn digitale natuurfoto’s overzichtelijk onderbrengen, dat en nog veel meer waren belangrijke aanleidingen om een website te beginnen.
Met vallen en opstaan, lukte mij het uiteindelijk om een website te maken, een hele klus maar wel leuk.
5 maart 2012 verscheen mijn eerste blog op anneliesvanklinken.nl

De blogs werden door mij Klinkertjes genoemd.
Klinkertjes hadden in dit geval niets te maken met bestrating, maar het was hersenspinsel van mijzelf, en het sloeg natuurlijk op mijn achternaam.
Maar ik had het niet getroffen met hostingbedrijf XXX.
Dingen verdwenen van de website, en regelmatig was de website dagen niet te zien op het internet, doordat de server van het bedrijf haperde.
21 juni 2012 besloot ik om bij een ander hostingbedrijf helemaal overnieuw te beginnen.
Klinkertjes, dat moest de naam van de nieuwe website worden, maar helaas de domeinnaam klinkertjes.nl was al in gebruik.
Gelukkig bood het hostingbedrijf ook domeinen aan met een .nu-extensie afkomstig van het Polynesische eilandje Niue.
Het klonk wel goed Klinkertjes.nu, dus dat moest het worden, en anneliesvanklinken.nl werd een verwijzing naar Klinkertjes.nu
En zo werd er een nieuwe start gemaakt, met na lang wikken en wegen WebsiteBaker als CMS.
Het beginnen met een nieuwe website was een mooie afleiding, want geheel onverwachts werd onze dochter bijna 30 weken zwanger werd opgenomen in het Radboudziekenhuis in Nijmegen ivm een dreigende vroeggeboorte, van de tweeling.
Er waren weer heftige tijden aangebroken, dochterlief ging van het ene naar het andere ziekenhuis, maar gelukkig lukte het om de bevalling uit te stellen, maar dat betekende voor haar wel dat ze in het ziekenhuis moest blijven.
Ook manlief deed ondertussen nog even een duit in het zakje, door zijn stem gaande weg te verliezen. Geen poliep op de stembanden, maar een goedaardige zeldzame tumor bleek de oorzaak te zijn. Gelukkig verliep de operatie en het herstel daarna goed, en kwam de stem van manlief weer helemaal terug.
In augustus werden we opa en oma van 2 kleinzonen, maar waarvan de oudste de eerste levensdagen het erg moeilijk had.
Gelukkig bleek onze kleinzoon een echte doorzetter, en mocht hij samen met zijn iets jongere grotere broer een week later samen met hun moeder mee naar huis.
Ondertussen ging de gezondheid van mijn schoonmoeder steeds meer achteruit. In de herfst van 2012 kreeg zij te horen dat ze niet lang meer te leven had.
De paar maanden die waren voorspeld werden uiteindelijk een jaar, en kon ze langer dan verwacht van haar achterkleinzoons genieten.
Klinkertjes.nu ondertussen, groeide en groeide maar. Nog steeds had ik als CMS WebsiteBaker in gebruik, met allemaal subsites daar aangehangen, met als CMS WordPress.
WebsiteBaker was de kapstok, en alle menuonderdelen bestonden uit een opzichzelfstaande WordPress site. Op een gegeven moment besloot ik om WebsiteBaker vaarwel te zeggen, en de website in zijn geheel over te zetten op WordPress.
Een beslissing waar ik nooit spijt van heb gehad, ook al heeft het mij wel even de nodige moeite gekost als amateurtje om het geheel weer aan de praat te krijgen.
En toen ging het mis.
De hoster maakte de melding dat alle websites zouden verhuizen naar een nieuwe server.
Bij iedereen lukte dat, maar met de klinkertjes.nu dus niet. Iedere poging mislukte.
Uiteindelijk lukte het voor de buitenwereld de boel over te zetten.
Maar alleen zichtbaar voor mij aan de achterkant van Klinkertjes.nu is er van alles mis, de site zal op een gegeven moment weer helemaal opnieuw opgebouwd moeten worden.
Ter compensatie kreeg ik dan ook een jaar lang hosting aangeboden
Niet alleen met de website ging het niet goed, ook in ons privé leven leek alles mis te lopen, met als dieptepunt toch wel de dikkedarmkanker die manlief trof.
Nu ons leven weer in wat rustiger vaarwater lijkt te komen, ben ik mij maar eens gaan buigen over Klinkertjes.nu
Conclusie ; uithuilen en weer opnieuw beginnen.
Dat betekend de start van een nieuwe website, met een naam die voor mij een bijzondere betekenis heeft; Shappa.
Shappa is volgens sommige verhalen een meisjesnaam die gebruikt wordt door de Sioux indianen in Amerika, en die Rode Donder betekend.
Als (roodharig) kind kreeg ik Rode of rooie Donder als scheldnaam wel eens naar mij toegeslingerd, en natuurlijk is rood ook verbonden aan mijn politieke voorkeur.
Deze naam moest het worden, alleen een rooie kater mankeert er nog aan volgens onze oudste dochter.
Maar er wordt ook beweerd dat de betekenis van de naam Smerig betekend.
Ik weet het natuurlijk ook niet zeker, maar ik houdt mij maar vast aan Rode Donder.
Het logo van Shappa is de kop van een Vos.
Een in mijn ogen prachtig dier met een vachtkleur zoals vroeger mijn haren waren.
De Vos die overal de schuld van krijgt, en die schaamteloos bejaagd wordt, waarbij zelfs de zogende moederdieren en de welpen niet worden ontzien.
In ieder geval, voor de volgers van Klinkertjes.nu betekent het, dat over een aantal maanden alles over gaat naar Shappa.nl , en voor de nieuwe volgers van Shappa.nl betekent het dat ze voor meer informatie de eerste maanden nog worden doorverwezen naar Klinkertjes.nu

NB 29-09-2020 Shappa.nl gaat vanaf nu verder als https://anneliesnatuurlijk.nl/

Ik kan alleen maar zeggen, sorry voor al het ongemak

© Annelies

Sorry

Sorry