De Grote Trap

Gisteren zijn we nog een keer weer naar de Grote Trap geweest, in de buurt van Brielle, achter Rotterdam, en daarna wilden we nog even door naar de Maasvlakte .

Het was een een fantastische dag, het weer was goed, en de Grote Trap was nog steeds aanwezig, en liet zich veel beter zien dan de vorige keer. Omdat het nog zo rustig in Oostvoorne was, konden we op een veilige plek met de auto staan, en kon ik vanuit de auto fotograferen, en daardoor was het beter vol te houden.

Die Grote Trap was echt genieten , wat een geweldig vogel is het toch, helemaal uit de omgeving van Brandenburg Duitsland (ongeveer 600 km), komen vliegen, waar ze als ei in het wild geraapt is vorig jaar, uitgebroed door een broedmachine, en beschermd opgegroeid in een soort van reservaat daar. Ook werd ze is daar voorzien van een zender en een ring (BA38676 Groen LT), en vervolgens is ze ergens in november 2019 er vandoor gegaan. Of ze conform het CDNA-handboek goed, dan wel afgekeurd gaat worden, m.a.w.of ze als wild, of als tam wordt gezien, maakt mij eerlijk gezegd niet zoveel uit. De vogel is geheel zelfstandig naar Nederland gevolgen, en kan zichzelf moeiteloos en zelfstandig van voedsel voorzien.

Daarna ging het richting de Maasvlakte, waar het tot onze grote verbazing behoorlijk druk was. Enorm veel Kitesurfers probeerden op de been te blijven, en dat lukte lang niet altijd. Het werd steeds drukker , en we besloten dan ook richting huis te gaan . Op het moment dat we wilden gaan, zag ik bij toeval het zeldzame plantje Zeewolfsmelk naast het asfalt, altijd weer leuk.

We namen eerst nog een stukje snelweg , en daarna hebben we een toeristische route genomen. Doodmoe kwamen we weer thuis, maar het was het meer dan waard, deze dag neemt niemand ons meer af. Ons weekje vakantie zit er helaas weer op, morgen is het weer terug naar de werkelijkheid van alledag .


( https://anneliesnatuurlijk.nl embedded video’s van Youtube op de website. Daartoe is de ‘Privacymodus inschakelen’ aangevinkt. Dit betekent dat YouTube geen informatie opslaat tot het moment dat u de video gaat bekijken )