Beschermd betekend Vogelvrij in Nederland

Sommige mensen weten schijnbaar niet, wat het betekend, als een dier volgens de wet een beschermde status heeft.  Ook weten sommige mensen schijnbaar niet, dat een dier een levend wezen is.

Wie morgen naar 1 vandaag gaat kijken, wees gewaarschuwd. Helemaal onverwachts lieten ze vandaag als voorproefje voor de uitzending van morgen, schokkende beelden zien.

Het item gaat over hoe Knobbelzwanen massaal in het Groene Hart bejaagd worden. De beelden laten zien dat een Knobbelzwaan tijdens zijn of haar vlucht wordt beschoten, en naar beneden valt, een zwaan nog steeds levend door jachthonden gegrepen wordt (die er beslist niet zachtzinnig mee omgaan) en dan ook nog eens, een zwaan zo te zien zwaar gewond maar nog levend, door de jager aan de hals opgetild. en over de schouder wordt gegooid.

Ik vind het wel heel goed dat hier aandacht aan wordt geschonken, en denk niet dat dit maar een incident is, en dat het alleen elders gebeurd. ik heb dit zelf van dichtbij meegemaakt toen ik onverwachts getuige werd van een ganzenjacht. Voor wie het wel aankan, of durft om de beelden te bekijken, dit is de link, …..

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/zwanen-massaal-afgeschoten-in-groene-hart/

Knobbelzwaan - Cygnus olor

Knobbelzwaan – Cygnus olor