Begin bij Geert

De afgelopen tijd druk bezig geweest met de website van manlief.

Hij was al een behoorlijke tijd aan het bloggen, maar ook hij is op een gegeven moment gestart met een website, gewoon voor de lol, net als ik.

In eerste instantie is hij gestart met Drupal als CMS (Contentmanagementsysteem), en ik ben in eerste instantie gestart  met WebsiteBaker als CMS.

WebsiteBaker, werd op een gegeven moment niet meer ondersteund door het hostingpakket, en ik was er ook niet echt gecharmeerd van, dus ik stapte over op WordPress.

Achteraf lijkt het alsof het allemaal een fluitje van een cent was, maar dat was het zeker niet. Vooral het overbrengen van de website op een andere CMS leverde voor een amateur en een digibeet die ik toen nog was, nogal wat problemen op. Maar aldoende leer je, en dat is ook met WordPress het geval.

En wat ik nooit had gedacht, is dat het knutselen met een website, net als fotograferen echt een hobby van mij is geworden.

De laatste tijd ben ik vooral met de website van manlief bezig geweest. Zijn website had ik een hele tijd geleden al voor hem in elkaar gezet, en er was ook goed mee te werken, maar net als bij de website van mijzelf, bestond ook zijn website uit allemaal subwebsitjes. en op een gegeven moment gaat dat toch tegen staan, al is het alleen al vanwege het feit dat je alles steeds moet updaten, om de zaak goed draaiende te houden.

Net als Klinkertjes.nu bestaat manlief zijn website nu ook uit 1 geheel, maar het was wel een megaklus om al die blogs over te brengen, en af en toe emotioneerde mij een aantal blogs behoorlijk, vooral die blogs die hij begin vorig jaar heeft gemaakt, en die hij nooit heeft gepubliceerd, maar die toch overgebracht moesten worden.

Tussendoor ook nog even met de website van mijzelf bezig geweest, want een aantal plugins moesten hoognodig vervangen worden, omdat ze door de ontwikkelaar helaas niet meer werden bijgewerkt. De zoektocht naar een vervangende plugin is soms als het zoeken van een naald in een hooiberg van wel duizenden plugins.

Maar goed uiteindelijk is het dan toch gelukt.op 1 plugin na. Deze geeft gelukkig (nog) geen problemen, want een niet bijgewekte plugin kan een website behoorlijk gaan vertragen, of een beveiligingslek veroorzaken.

Tussendoor de webmaster van een PvdA afdeling in een naburige gemeente geholpen met hun website. Toch wel heel leuk, omdat het zo gewaardeerd wordt.

Nog 1 klus te gaan, met mijn eigen website , maar daar hebben de bezoekers van de Klinkertjes.nu niet zoveel last van.

Belangrijker is dat Manlief nu eindelijk ook verder kan met met zijn website, want het begin van ”Begin bij Geert’ is er, en het eind is gelukkig nog lang niet in zicht.

Ook al werd er de laatste tijd wat minder geblogt door Manlief door allerlei oorzaken, ik weet zeker dat dat in de toekomst weer meer gaat gebeuren.

.Voor de liefhebber……… NB 29-09-2020 Begin bij Geert gaat onder een andere naam en adres verder
https://klinkertjes.nl/