Bedrieglijke schijn

Soms blijkt dat iets niet is wat het lijkt te zijn.

Dit kom je overal tegen, gewoon in het dagelijkse leven.

Denk maar eens aan al die leuke aanbiedingen, waar vaak een addertje onder het gras blijkt te zitten.

Soms gebeurd dit ook in persoonlijke contacten, en gebeurd er iets waardoor de schellen ineens van je ogen vallen, en je iemand heel anders gaat bekijken.

Ook in de natuur kom je vaak die bedrieglijke schijn tegen.

Laatst nog. Tijdens de wandeling met de hond ging er op enig moment een Kommazwever (vlieg) op een gele bloem uitrusten .

Gewone Kameleonspin - Misumena vatia

Gewone Kameleonspin – Misumena vatia

Ik probeerde dat moment te vangen, die gele kleur van de bloem, het groen van het gras, en het geel met zwarte strepen van de vlieg. De vlieg bleef keurig zitten, maar de wind zorgde toch voor veel beweging van de bloem, en daardoor werd de foto niet super scherp.

Bij thuiskomst ontdekte ik dat er toch iets meer aan de hand was, dan zo op het eerste gezicht leek.

Op het eerste gezicht was het best een redelijk mooie foto,met mooie kleuren, maar in werkelijkheid, dreigde er groot gevaar voor de vlieg.

Op de foto ontdekte ik nog een insect, weliswaar mooi gecamoufleerd, maar als je goed kijkt zie je hem toch, de Gewone Kameleonspin.

Gewone Kameleonspin - Misumena vatia

Gewone Kameleonspin – Misumena vatia

Een prachtige spin die zich kan aanpassen aan de kleur van de omgeving. Meestal zitten ze op witte of gele bloemen, en die kleur nemen ze dan ook aan. Ze maken geen web, maar ze wachten af tot de prooi heel dicht bij ze in de buurt gaat zitten. En dan slaan ze genadeloos toe, om vervolgens hun prooi leeg te zuigen als een vampier. Ze behoren tot de familie van de Krabspinnen(Tomisidae)

En dan deze onderstaande foto van de Offenbachstraat in Eerbeek. Mooie straat gesierd met Prachtige 35 jaar oude Lindebomen, niks mis mee zou je zo denken. Een tafeltje dekje voor insecten zoals voor de Bijen waar het toch al slecht mee gaat. Onder de bomen een prachtige brede haag waar menige Egel groot is geworden. Maar dit mooie beeld is maar bedrieglijke schijn. In werkelijkheid heeft de Gemeente Brummen na een enquette te hebben gehouden onder de omwonenden, besloten om de 15 Lindebomen te kappen, en er 10 andere boompjes voor in de plaats te zetten. En tot mijn grote verbazing blijkt dat meer dan 90% van de omwonende daarvoor blijkt te zijn. Wel vreemd dat ook bij mensen die in andere straten wonen naar hun mening gevraagd is. Dit alles gaat in het najaar al gebeuren, en ik vrees met grote vreze, dat dit plan niet meer te stoppen is.

Offenbachstraat in Eerbeek

Offenbachstraat in Eerbeek 04-08-2014