Ander weer op komst

Het was al voorspeld, er was slechter weer op komst, en helaas was dat ook het geval. Het was al helemaal bewolkt toen we opstonden, en het had geregend, maar we hadden geluk na het ontbijt was het in ieder geval droog. Er was een behoorlijk wind, dus perfect voor een wandeling op het strand.

Maar naar een uur wandelen besloten we toch maar het hogerop te zoeken. Het was inmiddels zo hard gaan waaien, dat er allemaal zand begon op te stuiven. Zelf hadden we er niet zo’n last van, maar Ulli de hond kreeg steeds de volle lading. Via de dijk liepen we weer terug, en zo kwamen we langs versperringspalen die deel uit maakten van de Atlantikwall van ruim 2600 km lengte waarmee de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog probeerden een invasie van geallieerde troepen te voorkomen.

Ouddorp ZH – Duinen van Goeree Flaauwe Werk

Ouddorp ZH – Duinen van Goeree Flaauwe Werk 📹

’s middags wilden we nog 1 keer naar de Zeedijk bij Westkapelle. Onderweg wilde ik nog even een foto maken van het Echelon Ouddorp een Kortegolf Marinezendstation uit 1949.

Het ondergrondse zendstation met een zeer uitgebreid bovengronds antennepark is in eigendom van de Koninklijke Marine, en is 1 van de zenderparken van de Marine die nog steeds in gebruik is , verboden terrein, en niet zichtbaar op Google Earth.

Heel ws maakte dit antennepark vroeger deel uit van het spionage netwerk ECHELON.

Daarna ging het weer richting Westkapelle, en omdat we toch langs Neeltje Jans kwamen, gingen we ook nog even kijken of we de Zwarte Zeekoet nog konden ontdekken. Helaas geen Zwarte Zeekoet te bekennen, wel een Zeekoet, een heleboel Steenlopertjes, en een groepje Middelste Zaagbekken.

Daarna was het richting de Zeedijk bij Westkapelle.

De wind was ondertussen bijna stormachtig geworden. Er waren opvallend veel Steenlopertjes op de dijk, die door het bewolkte weer (slecht licht) en de donkere ondergrond moeilijk te zien waren.
Het werd al heel snel schemerig, en tijd om weer terug te gaan.