Als er 1 Hert over de dam is…………

Vandaag toch maar eens begonnen met het maken van een bestuursverslag voor de plaatselijke PvdA. Het kwam er maar steeds niet van.

Steeds was er wel weer een reden om er niet aan te beginnen.

En ook nu is het nog niet af.

Vanmorgen er echt voor gaan zitten, maar al snel bleek dat de administratie van het afgelopen jaar een puinhoop is.

Alles is er wel maar niets is keurig netjes in de betreffende map gezet, Archief bestuur 2012 was zo goed als leeg.

Wel keurig alle belangrijke mail geordend, van dat jaar, maar gezien de hoeveelheid mail nog een hele zoekpartij.

En dan kom je ook nog eens die mailtjes tegen die over de gezondheid van Geert gingen, en de mailtjes over de zwangerschap van onze oudste. En wat doe je dan je gaat ze lezen, en je komt geen steek meer verder.

En ineens besef je hoe kort het allemaal nog geleden was, en besef je dat de rest er om heen een soort van een Black Hole is.

Geert kwam dan ook op een gegeven moment met het idee om een stukje te gaan rijden.

Even weg , richting Deelen, waar we de avond ervoor toen we onze dochter hadden weggebracht naar haar vriend , op een voor ons ongebruikelijke plek een Damhert in de begroeiing naast de berm hadden zien lopen.

En tot onze grote verbazing liepen er nu 2.

Een prachtige volwassen man van tussen de 8 en 12 jaar oud met een jongeling van 2/3 jaar keken ons met verbazing aan, en besloten toen toch maar tussen de draden van de omheining te manoeuvreren, en op hun dooie akkertje richting de rand van het bos te lopen.

Op dat moment werd het wel duidelijk dat de 2 vaker het uitstapje maakten.

De verwachting was dat ze er over heen zouden springen, maar de volwassen man kroop zo vakkundig met dat enorme gewei tussen de de draden door, dan dat het niet anders kan dan dat hij dat vaker heeft gedaan.

Gelukkig word er op die weg aangegeven dat er wild kan oversteken, en ook mag er niet harder dan 60 worden gereden.

Maar ja niet iedereen houd zich helaas aan die snelheid is onze ervaring, want herhaaldelijk worden wij daar in gehaald.

Gewoon stom om daar zo hard te rijden, gevaarlijk voor mens en dier.

Ik snap het ook echt niet van al die mensen, die schijnbaar haast hebben, om zo hard op die wegen te gaan rijden, en zeker niet in het donker.

Helaas lichtten herten en ander wild niet op in het donker.

Je wilt het toch niet meemaken dat je een volwassen Edelhert door de voorruit heen gelanceerd krijgt van een kleine 250 kilo.

Een Damhert (Dama Dama) is dan wel stukken lichter , maar een volwassen man kan toch ook al gauw tegen de 100 kilo aanzitten.

Damherten zijn op die plek nog steeds een zeldzame verschijning , ook al zou je dat niet verwachten op de Veluwe.

Blij dat we er even uit zijn gegaan , en morgen kijken we wel weer verder wat het bestuursverslag betreft, als ik het voor maandagavond maar af heb.