Als bomen konden huilen!

Is het hout duur op dit moment?

Komt Staatsbosbeheer,de provincie Gelderland of de gemeente Apeldoorn geld te kort?

Feit is dat je in de bossen rond Apeldoorn overal de kettingzagen tekeer hoort gaan. Overal zie je ze liggen, keurig gestapeld, ontdaan van alle takken. Een eindje verder zie je dat de bosgrond is omgewoeld, niet door de Wilde Zwijnen, maar door voertuigen die de omgezaagde bomen hebben weggesleept.

Weer verder is het bos nog onaangeroerd,maar kijk je beter dan dan vallen ineens de rode stippen en rode banden op die geverfd zijn op de stammen. Betekend dit het einde?

Van sommigen bomen kun je het nog wel voorstellen dat de zaag er in gaat, maar van anderen ???

Sommige plekken zijn niet meer terug te herkennen, een kale vlakte met hier en daar nog de stobben van de afgezaagde bomen, is alles wat nog rest.

Gelukkig is het bijna 15 maart, dan mogen er geen bomen meer geveld worden, in verband met het broedseizoen van de vogels, of bestaat die regel niet meer, met deze regering in Den Haag weet je het natuurlijk nooit zeker.

Als bomen konden huilen, dan waren de zakdoeken vandaag niet aan te slepen, en dan was hun geluid door merg en been gegaan, en had je met oordoppen in moeten lopen.

Gelukkig kunnen bomen geen emoties tonen, of heb ik het mis, en draagt de wind het zachte geluid van hun gehuil weg ?

Als bomen konden huilen

Als bomen konden huilen