Alles gaat gewoon weer door

We hebben de laatste tijd geprobeerd om de draad weer een beetje op te pakken, maar het valt niet mee, het nieuws moet nog steeds indalen, maar de vraag is of het ooit in gaat dalen.

De vorige keer met de Dikke darmkanker, werd de tumor met een groot stuk Dikke darm ”gewoon” weggehaald, of te wel het probleem werd gewoon opgelost door te opereren. Het was een behoorlijk zware operatie, maar manlief herstelde daarvan behoorlijk snel, ook omdat er geen nabehandeling nodig was, omdat de snijvlakken van het stuk darm wat was verwijderd helemaal schoon waren. Maar nu kan het probleem niet aangepakt/verwijderd  worden, het blijft als een soort van tijdbom in zijn lichaam zitten, en je weet nooit wanneer die tijdbom afgaat. We kunnen alleen maar hopen dat dit nog jaren gaat duren.

Maar het begin van de draad oppakken is er weer, we zijn weer bij ”onze Vage vriend’ en zijn vrouw geweest, ”op de berg” en ”achter de heg”, en dat voelde goed. We hebben het over van alles en nog wat gehad, en de tijd vloog zoals gewoonlijk voorbij.

Heel langzaam proberen mensen nu ook een afspraak te maken om langs te komen bij ons, en we zitten al weken niet meer zonder bloemen. Ook de diverse telefoontjes berichten, mailtjes, en kaarten voor manlief doen ons erg goed.

Toch fijn dat er zoveel mensen met manlief meeleven.

Gisteren moest ik weer bloed laten prikken op Kalium in het ziekenhuis, daarna besloten we om even bij de poli chirurgie langs te gaan, want manlief had alweer een uitnodiging gehad voor een gesprek met een MDL verpleegkundige, en voor een Colonoscopie . Hij had dit al afgebeld bij radiologie,  maar we wilden toch even navraag doen. Manlief wilde graag een gesprek met zijn behandelend arts, voor wat betreft de nacontrole van de Dikke darmkanker. Hoe nu verder na de diagnose uitgezaaide prostaat kanker.

Over 3 weken krijgt manlief een gesprek met zijn behandelend arts (chirurg MDL). De CT scan met contrast die al in de planning stond, hoeft ook even niet.

Daarna zijn we even bij onze zwager op bezoek geweest die net een operatie aan de voet had gehad, en toen weer richting huis.

De uitslag van het bloedonderzoek liet op zich wachten. Ondanks een CITO procedure, was de uitslag niet binnen gekomen bij de huisarts , dus ik moet morgen maar weer bellen.