Aan het klungelen

We zijn beiden de afgelopen 14 dagen behoorlijk aan het klungelen geweest. Ik kreeg vanuit het niets een plekje op mijn bovenarm dat steeds groter werd . Ik had er niet echt last van , heel soms een wat branderig gevoel .

Van de huisarts kreeg ik een ontstekingsremmende zalf (Triamcinolonzalf) voorgeschreven, en daarmee zou het dan over moeten gaan, maar tot nu toe wordt het nog niet echt minder . Over een paar dagen wordt de plek herbeoordeeld.

We hadden beiden ook nog eens een vervelende griep, met heel veel hoestbuien die enorm veel energie kosten, en een behoorlijk slaaptekort veroorzaakten.

Met mijzelf gaat het gelukkig langzamerhand een beetje beter, maar voor wat betreft manlief is het een ander verhaal.

Omdat het hoesten van manlief maar niet ophield, ondanks het opvoeren van de dagelijkse dosis van zijn pufjes, en hij daardoor uitgeput raakte, kreeg hij vorige week in eerste instantie antibiotica voorgeschreven van de huisarts  .

Maar vandaag is hij toch maar naar de vervanger van de huisarts geweest, omdat het hoesten nog niet weg was en de antibiotica vandaag voor het laatst zou zijn . De acute bronchitis lijkt over te zijn, er is geen ontsteking meer, maar wel is er veel geluid in de longen. Hij moet daarom doorgaan met de pufjes en hij krijgt een stootkuur Prednison voor 1 week. Nu maar hopen dat het gaat helpen.