A.P.K. 4e kwartaal 2023

Vanmiddag moest manlief voor zijn 4e controle alweer naar de oncoloog. Het spreekuur liep bij de oncoloog behoorlijk uit .

Bijna een half uur later dan gepland (16.15u) konden we naar binnen . Op zich kregen we goed nieuws, de PSA is gelukkig nog steeds ”onmeetbaar” door de abiraterone, maar jammer genoeg waren een paar andere bloedwaarden niet goed . Er is sprake van bloedarmoede, en het kalium is te laag (niet ernstig verlaagd, maar toch).

Bovendien is manlief al een tijdje kortademig en dan vooral bij inspanning, en hij houdt ook nog eens behoorlijk wat vocht vast . Ook de vermoeidheid, wordt maar niet minder ondanks de Prednisolon verhoging van de vorige keer. Er was iig genoeg reden voor de oncoloog om aan het eind van de middag nog een uitgebreid bloedonderzoek te laten doen , met name om te kijken of met het hart alles nog wel goed is , en om te kijken wat de oorzaak van de bloedarmoede is . Volgende week wordt manlief dan door de oncoloog gebeld over de uitslag , en dan horen we meer .

Het blijft nog een beetje spannend, ondanks dat we heel blij zijn met de uitslag van de PSA.

Wachtruimte Oncoloog Gelre ziekenhuis

Wachtruimte Oncoloog Gelre ziekenhuis