15 maart / 15 juli verboden te snoeien.

Ik baal echt als een stier.

Heel per ongeluk kom ik terecht bij het volgende artikel, met als kop;

Aannemer gestopt door politie bij snoeien heg met vogels; Bron; Lekstroom dichtbij.

Hier wordt weer eens heel erg duidelijk gemaakt dat het bij de wet verboden is, van 15 maart tot en met 15 juli bomen en struiken te snoeien.

Dit om de broedende vogels te beschermen.

Bij het artikel stond ook een foto geplaatst.

Die foto had van mij kunnen zijn.

Exact de zelfde situatie heb ik waargenomen op 11 juni 2013 in Eerbeek, aan de rand van de Eerbeekse wijk de Lombok.

Foto gemaakt, en het voor de rest erbij laten zitten.

Vorig jaar, en het jaar daarvoor regelmatig vermeende misstanden bij de gemeentelijke groenvoorziening aangekaart, zoals snoeiwerkzaamheden aan bomen, maaien met groot materiaal terwijl er jonge Egels rondliepen.

Steevast is dan het antwoord dat de betreffende personen heel goed opletten, of dat een andere partij er verantwoordelijk voor is (snoeiwerk bomen langs spoorbaan), en dat ze er jaar er op meer rekening mee zullen houden.

Maar niets van dat alles. Het gras langs de spoorbaan in de wijk waar ik woon, was al weer weg voor ik er erg in had. En inderdaad op 11 juni zag ik hoe een enorm lange heg werd gesnoeid zie de foto onderaan dit bericht.

Thuisgekomen heb ik het even met manlief besproken, en het er toen bij laten zitten. Eigenlijk vanwege het feit dat het leed al geschied was, en er toch niets mee gedaan zou worden, en zoals wel vaker gebeurd worden dingen dan vergeten.

En nu dit gelezen te hebben baal ik daar behoorlijk van.

Maar de een eerstvolgende keer gaat er rechtstreeks een telefoontje naar de politie of de voedsel en warenautoriteit.

Dus iedereen die dit leest,

Doe bij ernstige overtredingen en als niets anders baat, aangifte van een strafbaar feit. Dat kan bij de plaatselijke politie, maar ook bij het Klachtencontactcentrum van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA): 045- 5466230. Bron; Vogelbescherming

Eerbeek de Lombok 11-06-2013

Eerbeek de Lombok 11-06-2013