100 jaar

100 jaar oud!

Dat zou het geval zijn geweest als mijn vader nog geleefd had, want dan zou hij vandaag 100 jaar zijn geworden. Maar ja zover is het niet gekomen, want hij heeft maar 3 dagen van deze eeuw kunnen genieten.

Als hij nog geleefd had , dan had hij een ”oud collega” van manlief op bezoek gehad, met zo goed als zeker een (ambts) ketting om de hals , maar ook dat zou niet door zijn gegaan, omdat die vroegtijdig zijn ambtsketting voorgoed had afgedaan.

15-09-2016

Onze kleinzoons van 4 jaar oud, kennen hem alleen van de foto, en hebben mijn vader omgedoopt in mr. Bean.

Ik denk dat mijn vader er wel om had kunnen lachen.

Vandaag toch regelmatig aan hem gedacht.

Zou hij het ooit hebben meegemaakt, dat het zo’n warm weer was op zijn verjaardag.

Onze kleinzoons hebben vanmiddag na schooltijd heerlijk in het zwembadje gebivakkeerd, met een temperatuur van ongeveer 29 °C. was dit voor hun een aangename verkoeling.

Toch even opgezocht wat het voor weer was toen mijn vader werd geboren, en dat was een groot verschil met vandaag.

Als de gegevens kloppen, dan was het toen ongeveer 14 °C.

Morgen komt er wat afkoeling als het goed is, en de verwachting is dat we dan langzamerhand de herfst in gaan rollen.

Ik hoop dat ik dan ook weer wat meer tijd, en de puf vind om aan deze website te besteden. Soms neemt het leven een loopje met je, maar voor mijn gevoel gebeurd dat in ons leven net iets te vaak.

Maar vandaag zag ik mijn vader weer voor me, altijd de rust zelve, genietend van vooral de kleine dingen, en altijd was hij er van overtuigd dat alles, vroeg of laat weer goed zou komen.

Steevast ging zijn duim dan ook omhoog.

Jammer dat we zijn 100ste verjaardag niet hebben kunnen vieren, maar in mijn gedachten was het toch een bijzondere dag vandaag.

Donderdag 15 september 2016 is al bijna weer voorbij, en volgend jaar …….

Mijn vader kwam van oorsprong uit Winterswijk, en daar komt het onderstaande gezegde vandaan, en dat gooi ik er maar weer eens in, omdat ik het een mooie spreuk vind !

”Geluk mo’j onderweg zeuken

neet an’t ende van de weg

want daor is’t walafelopene

Goodgoan !”